[ACK 2.8 v6] nie odpala
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[ACK 2.8 v6] nie odpala
Witam. Potrzebuję pilnie pomocy ! Będąc w Krakowie ( 10.7.2020 ) przytrafiła mi się przykra niespodzianka, podczas jazdy auto nagle zgasło i nie dało się w żaden sposób odpalić. Niby wszystko jest ok czyli po przekręceniu stacyjki jest napis ok, bezpieczniki sprawdzone, nie widać żadnych uszkodzeń, rozrusznik kręci jak szalony ale nic się nie dzieje. Myślałem że to może pasek rozrządu ale rozrusznik kręci jak zawsze. Co ciekawe mam LPG i po tym zdarzeniu nie świecą kontrolki od instalacji, czyli rodzaj gazu i rodzaj paliwa. Dodam tylko że awaria miała miejsce 220km od mojego domu , więc musiałem auto zostawić i wracać, ale w poniedziałek jadę tam ponownie i potrzebuję jakieś sugestie co może być nie tak i jak sobie mogę z tym sam poradzić. Z góry dziękuję z jakąkolwiek podpowiedź! 

Ostatnio zmieniony 11 lip 2020, 18:29 przez damian7402, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
damian7402 na początek popraw temat bo teksty typu pomocy są niedozwolone i nie ma nic wspólnego z opisem problemu, w dodatku nie wiadomo o jakim silniku mowa w ogóle - każdy kto zakłada temat oczekuje pomocy, także samo założenie nowego tematu to prośba o pomoc.
I zapytam jeszcze a bezpiecznik od centralki sprawdzony?
I zapytam jeszcze a bezpiecznik od centralki sprawdzony?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: ACK 2.8 v6
Dzięki za reakcję . Rodzaj silnik jest w moim profilu. Ale do rzeczy. O który bezpiecznik chodzi bo ściągnąłem osłonę pod kierownicą i tam miałem dwa duże ( wielkie ) bezpieczniki i jeden mały, one są dobre. jeśli chodzi o centralny zamek to pracuje bez zarzutu, chyba że to nie o to chodzi.
- Pieterb
- Administrator
Re: ACK 2.8 v6
Nie, chodzi o bezpiecznik centralki lpg a gdzie go zamontowali gazowniki to nie wiem - trzeba szukać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [ACK 2.8 v6] nie odpala
Sprawdzony i dobry j jest zamontowany zaraz po akumulatorze A przed sterownikiem lpg
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Damianie... a sprawdzałeś vag'iem? (diagnostyka, interfejs). Na pewno zero błędów?
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
- Pieterb
- Administrator
no to pewnie stacyjka nie podaje plusa na centralkę i pewnie gdzieś jeszcze i dlatego nie możesz odpalić, jak to jest w a6 to nie wiem ale podobne cyrki w a4 przerabiałem i nie było zasilania sterowników po zapłonie.damian7402 pisze: ↑11 lip 2020, 20:02Sprawdzony i dobry j jest zamontowany zaraz po akumulatorze A przed sterownikiem lpg
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
-
- Forum Audi A6 / A7
Dziękuję za podpowiedzi, tym razem przywiozłem ze sobą kompa i problemem był czujnik G28, szybka wymiana i autko chodzi jak złoto.