[A6 C5] Padł czujnik temperatury oleju?
[A6 C5] Padł czujnik temperatury oleju?
Mam pytanko - na tablicy zegarów po lewej stronie mam wskażnik temperatury oleju - wskazówka cały czas znajduje się w skrajnym lewym położeniu. Odkąd kupiłem samochód - nigdy się nie podniosła. Myslę, że nie powinno tak być...? Co sprawdzić?
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2010, 10:44 przez Killer71, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpinałem przy zakupie samochodu - dwa tygodnie temu w ASO, nic mi nie powiedzieli o tej awarii... W życiu już do nich nie pojadę, złodzieje! To wskazanie jest na tyle ważne, że powinienem tą usterkę usunąć? Jeśli tak, to ktoś kto ma ETKę mógłby mi podać numer katalogowy tego czujnika? Mój silnik to 2.8 ALG. W innych furach nie ma przecież tego wskaźnika...
Prośba o numer części
Koledzy z ETKÂĄ - czy któryś z Was mógłby mi podać numer katalogowy czujnika temperatury? Mój silnik to 2.8 ALG z roku 1998. Z góry dziekuję.
Re: Prośba o numer części
mam nadzieje, że chodziło o czujnik temp oleju: VW 049 919 563B albo BERU: 0 824 131 034/ST065 albo VERNET: 2525Killer71 pisze:Koledzy z ETKÂĄ - czy któryś z Was mógłby mi podać numer katalogowy czujnika temperatury? Mój silnik to 2.8 ALG z roku 1998. Z góry dziekuję.
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Killer71, podepnij do VAGa i sprawdź czy ten wskaźnik się wogóle rusza -tzn.czy jest prąd doprowadzony.
Może być tak, że masz przerwany kabelek (albo jakiś bezpiecznik ?) i wtedy tylko zmarnujesz kasę na czujnik oleju.
Może być tak, że masz przerwany kabelek (albo jakiś bezpiecznik ?) i wtedy tylko zmarnujesz kasę na czujnik oleju.
tak, każdy dostawca ma własne nr części, Audi tez ma swoje nr, de facto chodzi to o ten czujnik oleju.Killer71 pisze:mam rozumieć że to jeden i ten sam czujnik tylko jest trzech różnych dostawców?
Sprawdzę go vagiem, wyślij proszę fotki na gkikla@interia.pl. Moge dostać ten czujnik (VW 049 919 563B) za 16 złotych - czy taka jest jego normalna cena???dark79 pisze:u ciebie czujnik jest osobno i znajduje sie z przodu silnika, po prawej stronie kola pasowego na wale, podeslij maila to ci wysle zdjecie z etki.
nr czujnika: 049 919 563B, niebieski, jednopinowy
ale jak koledzy radza, najpierw zrob test zegarow czy wogole dziala ci wskaznik
Drugie pytanko - jesli masz ETKA, to czy mógłbyś mi sprawdzić też numer przegubu? Mam oba do wymiany (zaczynają terkotać przy skręcie).
Z góry dzięki (punkt poszedł:))