Witam
Panowie kocham polskich mechanikow ostatnio wlaczylem z swoim autem i zostawialem u wielu mechanikow po jakims tygodniu zagladam sobie pod maske i cos mi nie gra co sie okazalo ktos wymontowal podloge(dolna osłone silnika) i juz nie zamontowal.
Pytanie czy ktoś kupował kiedyś tą osłone silnika dolna na allegro w zamienniku. Jest tego sporo ale podobno nie wszystkie pasuja. Moze szukac orginalu w dobrym stanie (może ktoś ma namiary).
Drugie pytanko czy macie może osłone skrzyni biegów jak kupiłem auto takowej nie bylo mechanik twierdzi ze moj model nie mial , ale od was napewno sie dowiem lepiej niz od mechanika.
Pozdrawiam
[C5 2.8 Q]Osłona silnika dolna
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: [C5 2.8 Q]Osłona silnika dolna
co do osłony, to najlepiej np kupić jak piszesz używkę w dobrym stanie, np na szkotachArek_R pisze:Witam
Panowie kocham polskich mechanikow ostatnio wlaczylem z swoim autem i zostawialem u wielu mechanikow po jakims tygodniu zagladam sobie pod maske i cos mi nie gra co sie okazalo ktos wymontowal podloge(dolna osłone silnika) i juz nie zamontowal.
Pytanie czy ktoś kupował kiedyś tą osłone silnika dolna na allegro w zamienniku. Jest tego sporo ale podobno nie wszystkie pasuja. Moze szukac orginalu w dobrym stanie (może ktoś ma namiary).
Drugie pytanko czy macie może osłone skrzyni biegów jak kupiłem auto takowej nie bylo mechanik twierdzi ze moj model nie mial , ale od was napewno sie dowiem lepiej niz od mechanika.
osobiście kupiłem zamiennik, nie było jakiegoś większego problemu z montażem, materiał też nie jest zły, (w zamienniku brak wygłuszenia cena 100zł)
pod skrzynie również jest osłona, mniejsza, połowa tej pod silnik, skręca się je razem, tą mam akurat oryginał z wygłuszeniem
ale teraz Cie trochę zmartwię, bo jeżeli Ci Twoi cwaniacy co zakosili Ci osłony, zakosili Ci jeszcze "śruby z blaszkami i kołkami" to powiem krótko w audi płaciłem średnio 7-8zł za sztukę, a jest ich.... 12 śrub i 12 blaszek plus kołki które montowane są w osłonę łączy się z nadkolami tych są 2 na stronę z dwóch części 4 śruby 4 takie gniazda ( razem ponad dwie stówki dałem)
ale nie bardzo jeździć bez osłon zimą
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
hmmm szukałem wszędzie to ceny zamienników były zbliżone do tych ory audi, a na allegro kolesie chcieli 5 zeta od śruby, tyle samo blaszkęArek_R pisze:No niestety wiem ze srobki i blaszki sa. Tyle dobrego w tej sytuacji ze i tak nosilem sie z zamiarem wyminay tej podlogi bo moja byla peknieta. Braszki i inne znalazlem za 50 pln komplet wiec nie ma problemu, podloge znalazlem ori ale za 200 wiec sie zastanawiam.
a osłonę wiem że chcieli za dobry użytek 150zł
Witam osłonę pod skrzynie nie mają można dokupić pasuje ponoć od paska lecz mój mechanik nie poleca zakładać pod skrzynie ja kupiłem pod silnik w sklepie za 95zł i jestem zadowolony oczywiście bez śrubek jest elastyczna i nawet dość wytrzymała niedawno zawiesiłem się w śniegu i nic . Ja bym polecał nową niż używaną Pozdrawiam