Witam,
Mam prosty problem lecz niedający mi spokoju. Gdy wrzucam na automacie bieg i skrzynia zaczyna pracować obroty mam w granicach 500. Czy wymiana sond lambda uleczy ten problem?
Pozdrawiam
[ A6 C5 4.2 ARS ] Obroty w granicach 500 rpm
to skąd u nas tak niskie obroty? ale w audi nie stwierdzili u mnie że coś jest nie tak. auto serwisuje w berlinie. wiec raczej pojęcie mają.
Chodzi ładnie i bardzo równo mimo tak niskich obrotów. jak włączam klimę to robi się 700. jak zapalam zimny to jest około 1000 i powoli spadają po paru sekundach.
na D jak ciepły to jest 400 na P i N 500.
Chodzi ładnie i bardzo równo mimo tak niskich obrotów. jak włączam klimę to robi się 700. jak zapalam zimny to jest około 1000 i powoli spadają po paru sekundach.
na D jak ciepły to jest 400 na P i N 500.
To sa bliźniacze silniki co w A8 i w A8 norma jest inna niż w A6? Co do serwisów i mechaników w DE to z doświadczenia wiem że 10% tam sie na czymś zna i z tego 9% to nie sa niemcy...
Nie dam sobie głowy uciać ale takie niskie obroty to sa w amerykańskim HEMI a nie europejskim V8.
Gdy z jednej mojej odmy pozostało wspomnienie to tez utrzymywał niskie obroty a ż w końcu zaczął gasnać.
Ale jeżeli tak prawidłowo jest to sprawdź korekty czy nie sugeruja lewizny jakiejś oraz sprawdź ładowanie w każdym z tych zakresów-jeżeli wsio bedzie w normie to widocznie ten typ tak ma. No ale dla mnie to sporo dziwne 250RPM róznicy miedzy A8 i A6 a silnik niemal ten sam.
Nie dam sobie głowy uciać ale takie niskie obroty to sa w amerykańskim HEMI a nie europejskim V8.
Gdy z jednej mojej odmy pozostało wspomnienie to tez utrzymywał niskie obroty a ż w końcu zaczął gasnać.
Ale jeżeli tak prawidłowo jest to sprawdź korekty czy nie sugeruja lewizny jakiejś oraz sprawdź ładowanie w każdym z tych zakresów-jeżeli wsio bedzie w normie to widocznie ten typ tak ma. No ale dla mnie to sporo dziwne 250RPM róznicy miedzy A8 i A6 a silnik niemal ten sam.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna