[ ASN 3.0 220 KM] Numer poduszki silnika 3.0 ASN
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
[ ASN 3.0 220 KM] Numer poduszki silnika 3.0 ASN
Panowie jak to jest z poduszkami pod silnik w tym motorze, spotykam się z różnymi koĂącówkami numeru 199 379 i tu jest też Blau, Ohne Farbe i Grun. O co chodzi z tymi numerami, kolorami itp. W ASO podali mi nr 8D0 199 379AT ale koszt 369zł
Szukam używki i nie chciałbym kupić nieodpowiedniej części. Niby podchodzi 199 379K ale takie widzę na allegro w 1.8t a to trochę lżejszy silnik. Jak ktoś wymieniał i wie o co chodzi to proszę o poradę.

- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
LOQ
Daj znać jak sie uporasz z wyminą.
A powiedz jakie masz objawy ? co się dzieje ze padła decyzja o wymianie ?
I ja chyba sprawdzę poduszki, bo przy wyższych obrotach czuje lekkie wibracje, równiez kiedy auto toczy sie na D (bez gazu) mam drgania. Ale u mnie to mogą byc naprezenia w układzie wydechowym (bo wymienialem katalizatory) i to moze byc przyczyna. Napisz co u CIebie sie dzieje.
pozdrawiam
Daj znać jak sie uporasz z wyminą.
A powiedz jakie masz objawy ? co się dzieje ze padła decyzja o wymianie ?
I ja chyba sprawdzę poduszki, bo przy wyższych obrotach czuje lekkie wibracje, równiez kiedy auto toczy sie na D (bez gazu) mam drgania. Ale u mnie to mogą byc naprezenia w układzie wydechowym (bo wymienialem katalizatory) i to moze byc przyczyna. Napisz co u CIebie sie dzieje.
pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7
Czekam na przesyłkę. Na dniach powinna być. W sumie nie było jakiś szczególnych objawów. Jak mocno cisnąłem i nagle pościłem gaz to czasem jakby coś przytąpneło delikatnie przy silniku. Przy wymianie tarcz poleciłem mechanikowi żeby sprawdził zawieszenie silnika, skrzyni i mostu z tylu i powiedział, ze prawa poduszka pod silnikiem jest trochę mokra od oleju, wiec wymienię szybko zanim całkiem się rozsypie.
Ile zrobiłeś na gazie, że Ci kat poleciał? Duży masz przebieg?
Ile zrobiłeś na gazie, że Ci kat poleciał? Duży masz przebieg?
-
- Forum Audi A6 / A7
No niestety poduszka przyszła uszkodzona
Co za ludzie - wylał olej ze środka, zakleił dziurę lepikiem i sprzedaje na allegro. Nie trzeba być specjalistą, żeby się skapnąć od razu, ze coś jest nie tak. Od razu wydala mi się za lekka, a po zdjęciu osłony uwidoczniła się świecąca smoła. Wystarczyło trzpieĂą przechylić na bok, żeby zobaczyć, ze poduszka jest rozerwana. Jak ten naród ma być poważnie traktowany na świecie, jak tu tacy ludzie żyją. To nawet nie ludzie to po-prostu pasożyty
spróbuję to reklamować bo niby jest gwarancja rozruchowa 7 dni.

-
- Forum Audi A6 / A7
Furkę oddaję w środę rano. Z doświadczenia z b4 i z tego co znalazłem na forum to w przypadku hydropodpory, żaden zamiennik nie spełnia warunków technicznych i coś zawsze jest nie tak. Jak chcesz kupić nową poduchę to z mojej strony polecam tylko oryginał. W B4 zamiennik urwał mi się po miesiącu i okazało się, że nie ma oleju w środku tylko jest wypełniony cały gumą (chyba febi z tego co pamiętam). Poczekaj jeszcze chwilę to dam znać czy ta używka za 39zł będzie ok. Gość ma jeszcze jedną.
Okazało się, że niesłusznie oskarżyłem sprzedającego i poduszka będzie raczej sprawna. Na pierwszy rzut ok wyglądała na przerwaną jak się ten lepik rozkleił po odgięciu górnego trzpienia. Wyczyściłem to i pod tym lepikiem jest wszystko ok. Ale to się okaże bo coś za lekka jest ta poduszka.
[ Dodano: 2012-06-21, 22:20 ]
Poduszka wymieniona i w sumie niewiele się zmieniło, było dobrze i jest dobrze no może ciutkę lepiej bo te lekkie tąpnięcia jak na razie nie wystąpiły. Ta co była zamontowana zaczęła lekko cieknąć. Numery dokładnie te same.

Okazało się, że niesłusznie oskarżyłem sprzedającego i poduszka będzie raczej sprawna. Na pierwszy rzut ok wyglądała na przerwaną jak się ten lepik rozkleił po odgięciu górnego trzpienia. Wyczyściłem to i pod tym lepikiem jest wszystko ok. Ale to się okaże bo coś za lekka jest ta poduszka.

[ Dodano: 2012-06-21, 22:20 ]
Poduszka wymieniona i w sumie niewiele się zmieniło, było dobrze i jest dobrze no może ciutkę lepiej bo te lekkie tąpnięcia jak na razie nie wystąpiły. Ta co była zamontowana zaczęła lekko cieknąć. Numery dokładnie te same.