Następnym razem nie zakładaj dwóch tematów w jednym dziale! Staraj się w jednym temacie ująć swoje problemy z autkiem!
[2,4 165KM] nieładna praca gorącego silnika
[2,4 165KM] nieładna praca gorącego silnika
Witam mam taki problem rano mój silniczek po zapaleniu chodzi ładnie cicho po nagrzaniu z okolic prawej głowicy dochodzi takie grzechotanie jakby troche z diesla silnik ma 190000 jest po wymianie roz rządu i wszystkich pasków oraz po wymianie oleju,znajomy mechanior mówiłże może to być łań cuszek przenoszący napęd na drugą głowicę i że on po nagrzaniu i rozciągnieciu sie chałasuje lub jakis napinacz czy też ślizg,czy ktoś już u siebie coś takiego robił czy to może być ta przyczyna czy inna i jak to sie ma na ekspoatacje dalej w czasie czym może grozić dla silnika oraz ewentualne koszty naprawy z góry dzieki pozdro.
Następnym razem nie zakładaj dwóch tematów w jednym dziale! Staraj się w jednym temacie ująć swoje problemy z autkiem!
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, 15:11 przez bigger1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
krisker
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Też to mam. ÂŁańcuch jest OK. Napinacz też pracuje prawidłowo, jednak to on może tak hałasować. Ew. zrzuć na chwilę pasek osprzętu i zobacz, czy się uciszy. Jeśli tak, to pewnie łożysko pompy wspomagania, kompresora klimy lub altka. Jeśli nie, to możesz szukać przyczyny pod deklami, ale inni to już przerabiali z wymianą napinacza łańcucha włącznie i na długo to nie starczyło. Ja wymieniłem łańcuch z jednej strony i nie pomogło. Dźwięk jest parszywy.
Gdzieś czytałem, że wysoki stan oleju ucisza nieco ten hałas i wydaje mi się, że u mnie tak właśnie jest.
Gdzieś czytałem, że wysoki stan oleju ucisza nieco ten hałas i wydaje mi się, że u mnie tak właśnie jest.
Pozdrawiam,
Krisker
Krisker
- fanatyk_aut
- Forum Audi A6 / A7

Witam Kolegów
Również miałem ten sam problem dokładnie jak kolega w pierwszym poscie napisał!! Ja Podjechałem do swojego mechanika i powiedział mi ze trzeba rozebrac i zabaczec
Po 2 godzinach wywnioskował ze to jest łożysko na Kompresorze klimy!! Wymienił je i jest teraz wszystko Okey i chodzi silniczek cichutko :mrgreen: ogólnie zapłaciłem za wszystko ok 450 zł Montaż + łożysko!!
:mrgreen:
POZDROWIENIA ZE ÂŚWIETEGO MIASTA
Po 2 godzinach wywnioskował ze to jest łożysko na Kompresorze klimy!! Wymienił je i jest teraz wszystko Okey i chodzi silniczek cichutko :mrgreen: ogólnie zapłaciłem za wszystko ok 450 zł Montaż + łożysko!!
:mrgreen:
POZDROWIENIA ZE ÂŚWIETEGO MIASTA
POZDROWIENIA ZE ŚWIETEGO MIASTA
!!
- fanatyk_aut
- Forum Audi A6 / A7