[1.8T 150KM] nie równo pracuje na wolnych obrotach
[1.8T 150KM] nie równo pracuje na wolnych obrotach
Witam . Mam problem taki a mianowicie po odpaleniu silnik faluje miedzy 500 a 700 obr po jakims czasie podnosi sie do prawidłowych obrotów czyli 900. Po dodaniu gazu, nawet leciutko obroty znowu faluja miedzy 500 a 700. ÂŚwiece wyminiłem kopa ma lepszego ale to nie jest jeszcze prawdziwe 1.8T. Jednak problem falujacych obrotów pozostał. Zastanawia mnie czy to nie wina przepływomierza...
Ostatnio zmieniony 06 gru 2009, 16:05 przez rambo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Kolego Rambo pozwól że podepnę się do Twojego tematu! Mam podobny problem jak ty z tym brakiem mocy! ÂŚwiece mam platynowe nowiutkie, na Vag 0 błędów, bylem też u mechanika i oglądał turbo i mówił że jest na 99% ok. Też jeszcze muszę sprawdzić przepływkę. I mam prośbę, że jakbyś już znalazł rozwiązanie swojego problemu to żebyś się podzielił info!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[A6 165KM]przepustnica
odświeżam temat,gdyz mam podobny problem.Chciałbym przeczyścić przepustnicę tylko nie bardzo wiem gdzie ona sie znajduje.
Czy może mnie ktoś naprowadzić gdzie to jest?
Czy może mnie ktoś naprowadzić gdzie to jest?
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Ja mam silnik 2.8 . Ale z tego co wiem są to bardzo podobne konstrukcje i przepustnicę znajdziesz patrząc po kolei od filtra powietrza poprzez przepływomierz który juz dochodzi do przepustnicy . Tal to widzę u siebie. Jak patrzysz na silnik z przodu od chłodnicy to przepustnica jest po przeciwnej stronie co chłodnica
nie jest oczywiście dostępna od góry bez problemu trochę trzeba się gimnastykować i trochę rozkręcić to co przeszkadzać będzie. Ja odpuściłem bo nie miałem czasu ale jak znajdę to też się tym zajmę bo delikatnie falują obroty.

Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.
to tak samo jak u mnie,tyle ze te delikatne falowanie doprowadza do gasniecia samochodu kiedy dojezdzam do skrzyzowania na ''luzie'':/fishmanr11 pisze:Ja mam silnik 2.8 . Ale z tego co wiem są to bardzo podobne konstrukcje i przepustnicę znajdziesz patrząc po kolei od filtra powietrza poprzez przepływomierz który juz dochodzi do przepustnicy . Tal to widzę u siebie. Jak patrzysz na silnik z przodu od chłodnicy to przepustnica jest po przeciwnej stronie co chłodnicanie jest oczywiście dostępna od góry bez problemu trochę trzeba się gimnastykować i trochę rozkręcić to co przeszkadzać będzie. Ja odpuściłem bo nie miałem czasu ale jak znajdę to też się tym zajmę bo delikatnie falują obroty.
dzisiaj bylem na vag-u ale zaden blad nie wystapil,bo probowalem adoptowac przepustnice po wlozeniu nowego aku.Na co moj mechanik powiedzial ze skoro nie ma bledu to nie trzeba nic robic i ma sie skontaktowac z salonem audi i dopiero wtedy podejmie jakies kroki,pieprzeni Angole.....