Witam, dzisiaj jadąc trasą Gorzów - Szczecin nastąpiła przykra niespodzianka.
Jadąc od Gorzowa do Szczecina wszystko było ok, ale wracając do Gorzowa zatankowałem gaz za 50zł i jazda.
Jestem na ekspresowce a tam zaświeciła mi się rezerwa od benzyny. Myślę sobie WTF? Wskaźnik od gazu świeci się, że niby na gazie jadę (fakt, że nie zawsze świecą się 4 diody - obojętnie czy jest pełen czy pusty). Zjechałem na pobocze i odpalam jeszcze raz i wszystko wygląda w porządku niby na gaz się przełącza wg wskaźnika ale dalej mi coś benzyny zużywało. W końcu stanąłem otwieram maskę i słyszę, że wtryski nie chodzą... Dotykam reduktora a on gorący, że ręką nie można go dotknąć. Gaszę silnik i odpalam i każe kobiecie naciskać na ten wskaźnik, żeby przełączało na gaz/benzyna i tak w kółko. Przy przełączaniu na gaz słychać takie jakby cyknięcie ale wtryski dalej nie chodzą. Dzwonie do gazownika a on mi mówi, żebym odłączył akumulator bo mógł się komputer zawiesić... Niestety to nic nie dało.
Macie jakieś pomysły co mogło się zepsuć?
Instalka to
Diego G3
KME Silver
Valtek 3ohm
[ Dodano: 2011-05-31, 15:03 ]
Byłem dzisiaj podłączyć pod interfejs i gaz podaje dobrze. To w takim razie czemu spada wskazówka od benzyny?
Jest możliwość, ze spala i LPG i PB?
Doradźcie coś bo nie mam pojęcia co zrobić.
[ A6 C5+Lpg] Nie przełącza na gazoline
Wiesz co mam ta sama instalacje i tez zauwazylismy z kumplem ze audi ma to do siebie ze wskazowka lubi sobie sama opasc. dzieje sie to ruznie nawet jak naleje sie pol baku caly bak no roznie niestety poradze ci jak my opanowalismy ten myk. stan autkiem przodem pod lekka gorke i postuj na odpalonym silniku przez kilka minut powinno wrocic do swojego poziomu wskazowka i nie przejmuj sie tym zbytnio bo podobno wlasnie taki urok C5
Odpisz czy pomoglo
Odpisz czy pomoglo

Only Audi..........
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Powiem tak pojechałem dzisiaj do gazownika i okazało się, że jednak chodzi na gazie.
W sumie pomyślałem, że jak chodzi na gazie a ubywa wachy to odłączę pompe PB (bezpiecznik)
Odłączyłem pompę PB jak auto chodziło na gazie i nic się z silnikeim nie działo. Trzymał obroty.W związku z tym co może być nie tak.
Aha dodam tylko, że zatankowałem za 100zł PB komputer wyświetlił że benzyny starczy mi na 280km. pojeździłem 80km i komputer wyświetlał, że mam benzyny na 180km ale wskazówka prawie się nie obniżyła. Odłączyłem akumulator, podłączyłem z powrotem i pokazuje, że mam na 280km.
Co to może być walnięte?;>
Aha gazownik podniósł mi ciśnienie na reduktorze do 1.10
W sumie pomyślałem, że jak chodzi na gazie a ubywa wachy to odłączę pompe PB (bezpiecznik)
Odłączyłem pompę PB jak auto chodziło na gazie i nic się z silnikeim nie działo. Trzymał obroty.W związku z tym co może być nie tak.
Aha dodam tylko, że zatankowałem za 100zł PB komputer wyświetlił że benzyny starczy mi na 280km. pojeździłem 80km i komputer wyświetlał, że mam benzyny na 180km ale wskazówka prawie się nie obniżyła. Odłączyłem akumulator, podłączyłem z powrotem i pokazuje, że mam na 280km.
Co to może być walnięte?;>
Aha gazownik podniósł mi ciśnienie na reduktorze do 1.10
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel