[A6 C5 2.8]Na ile kilometrów starcza "rezerwa"
[A6 C5 2.8]Na ile kilometrów starcza "rezerwa"
Cześć. Auto kupiłem bez ksią;żki i dlatego odpowiedzi szukam tutaj. Ile kilometrów można przejechać od momentu kiedy zapali się lampka rezerwy? Czy jest to zależne od pojemności silnika? Mam 2.8 Q.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2008, 21:40 przez SAWA, łącznie zmieniany 1 raz.
jasne silnik kazdy inny a bak taki sam
zalezy takze od nogi jaka masz
jak buty betonowe to radze zalewac wiecej waszki. Niby powinna rezerwa starczyc na minimum 100km ale roznie to bywa na to nie ma reguly predzej mozesz sie dowiedziec ile jaka pojemnosc ma sama rezerwa zazwyczaj jest to okolo 15 litrow
Osobiscie wyznaje taka zasade jak "rezerwa to brak paliwa" starac sie unikac. :arrow: pozdr
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

AUDI
to jest to
... jeszcze nie A6 ale blisko :P

-
- Forum Audi A6 / A7
Zgadzam się z kolegą; jak rezerwa to nie inaczej jak tylko stacja benzynowa
nie liczyłbym na wyliczenia kompa lub własne) to wszystko jest zalezne od sposobu w jaki jeździsz. A tak pozatym 2.8Q wiec wyrób sobie karte vitay hehe bo czesto bedziesz odwedzał stacje hehe. pozdawiam

AUDI A6 Z KIERA Z PRAWEJ STRONY www. a6 uk.pl
Z tym komputerem jest taka sprawa że jak przyciśniesz mu bardziej to Ci pokaże że zostało CI 30km na tym co masz w baku,a jak chwile pojedziesz spokojnie to podskoczy o 10 lub 20 km więc tym się nie sugeruj.Jak kupowałem auto i pojechałem nim na jazdę próbną; to komp pokazywał 0 km...A tak w ogóle jesteście pewni że 63 litry ,ja myślałem że 70.Zawsze jak lałem do pełna wychodziło mi coś powyżej 60 paru l ale myślałem że to dlatego że coś jest w baku...
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja gdzieś na necie wyczytałem, że a6 z silnikami do 2,4 mają okolo 63l a od silnika 2,8 w góre 70 litrowe zbiorniki.
Mam auto z Francji i ni jak w instrukcji nie moge sie połapać no i dalej nie mam 100% pewności jakiej pojemności mam zbiornik paliwa (1,9 TDI 110KM)
Mam auto z Francji i ni jak w instrukcji nie moge sie połapać no i dalej nie mam 100% pewności jakiej pojemności mam zbiornik paliwa (1,9 TDI 110KM)
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
Ja mam po lifcie: silnik - 2.0 w zaprzęgu 130KM. Baki dla wszystkich wersji silnikowych (benzyna i diesel) wg mojej księgi to równe 70l.eneron pisze:Ja gdzieś na necie wyczytałem, że a6 z silnikami do 2,4 mają okolo 63l a od silnika 2,8 w góre 70 litrowe zbiorniki.
Co do jazdy na rezerwie - wszystko zależy od nogi. Przy jeździe normalnie spokojnej (do 80 - 90 km/h jazdy ciągłej w cyklu mieszanym) rezerwa wystarcza na max. 80km. Im kierowca bardziej nerwowy, tym dystans mniejszy.