Jednak dalej trapi mnie jedno nurtujace ba moze i wiecej pytan odnosnie tego fajnego silniczka 2.8 wiem ze jest wiele wersji ale do rzeczy:
1. Który silnik z gamy 2.8 jest najlepszy do instalacji LPG
2. ile posiada katów chodzi mi o kody silnika ktory ma 2 albo 4 katy
3. na co zwracac uwage przy kupnie tego silnika wiedzac ze posiada przykrywe plastikowa i nie wiele widac
4. prosił bym o chociaz o podanie ogolnych kosztów rzeczy ktore trzeba wymienic ( rozrzad to wiem ok 1200 zł ) ale chodzi o alternator naprawa garów, jaki powinien byc akulumator do tego jakze pieknego silnika w koncu V6
5. wiadomo ze autka sa juz leciwe ale naprawde super czy przebieg rzedu 400-500 tysiecy a zapewne tak wieszosc ma nakrecone pomimo ze liczniki wskazuja inaczej jest juz duzo dla tego silnika w koncu silnik nie jest przesilony i jest solidna konstrukcja no ale....
6. Jak wyglada sytuacja w osiagach po zalozeniu instalacji LPG (dobrej wraz z dobrym gazownikiem) odczuwalne sa roznice w jezdzie?
7. ile pobiera oleju na 1000 km czytalem ze sa duze rozbieznosci w tej kwestii i lubi sobie wypic
8. Ogladajac silnik z podniesiona maska na co zwracac szczegolna uwage z osprzetu pobocznego silnika ( nigdy nie mialem stycznosci z v6 wiec kompletnie nie wiem)
9. Ile wg was powinien ogolnie kosztowac w miare zadbany egzemplarz audicy przed liftem rok prod. 1998-1999 takie mnie insteresuja wiem ze najpierw patrzy sie na stan a potem na rocznik ale ceny naprawde sa rozjechane na otomoto, allegro, ebay, i mobile
10. Czy warto podjechac do ASO i poporsic o sprawdzenie auta przed kupnem, tzn chdzi mi o to czy ASO audi obsluzy troszke leciwe autko sprawdzi np VAGIEm bledy czy autb nie ma naruszonych stref ochronnych bo bite moze byc lekko byle nie byly newralgiczne punkty uszkodzone i dospawane.... i ile taka przyjemnosc moze kosztowac miejwiecej
11. Czy szanowni koledzy ktorzy posiadaja te piekne samochody z rocznika 1997-1999 nie mieli problemow przy kupnie uzyskania AC ?
12. Zawieszenie wiadomo wygodne ale i tez kosztowne

13. Jak to jest ze niektore wersje przed liftem maja pelnego fisa a niektore polfisa a jeszcze inne wcale nie maja( o ile sie nie myle)
Dziekuje bardzo za wyczerpujace wypowiedzi ! Przepraszam jezeli zle otagowalem temat ale jest to moj 1 post oraz jezeli te pytania sie powtazaly gdzies na forum wybaczcie ale przeczytalem mnostwo rzeczy a i tak pewnie duzo jest zostalo nie odszukanych wiadomo troche juz dzialacie i kompedium wiedzy zostalo przekazane pewnie na wszystkie problemy jak i podanie ich rozwiązan w kazdym badz razie bede bardzo wdzieczny na odpowiedzi gdyz zaczynam swoja przygode z a6 i zaczyna sie szukanie tej jedynej wlasciwej pieknej pozadanej a zarazem wymagajacej!
pozdrawiam serdecznie kolegów.