Przy okazji wymiany rozrządu sprawdziłem sobie turbinę.. Mam wrażenie, że gdy kupiłem auto to miałem większą moc, ostatnio przejechałem się passatem z tym samym silnikiem - i.. miał dużo większego kopa. - U siebie sprawdziłem przepływkę vagiem itd. i wszystko wygląda na dobre. Stąd naszło mnie na turbine - do tego - UBYWA MI OLEJU, odkąd mam to auto.
Mianowicie moje pytanie - dołączam filmik na dole postu - czy ta turbina jest mocno zużyta? Czy mogła ona spowodować już mniejszą moc?
(po zdjęciu węża z intercoolera wylało się troche oleju, ale nie było to pół litra tylko góra pół szklanki.
Zastanawiam się nad jej wymianą. U mnie serwisy biorą za to 1250 zł - nie wchodzi to dla mnie w grę. Więc pomyśłałem o wymianie CHRA samodzielnie - mega proste, tylko kompletnie nie wiem jaką firmę wybrać, dzwoniłem do wielu firm, i wszędzie ceny wahają się od około 500-600 zł - ale nie przekonywuje mnie nazwy tych firm, zwłaszcza, że wpisując na aliexpress te nazwy to jest tego od groma

Aż w końcu dotarłem do ogłoszenia firmy z Wrocławia która przyjezdza na giełde samochodową u mnie w pobliżu co niedziele (mają taka sprężarkę) - i chcą za zregenerowaną - na częściach KODE, i z wymienioną stroną ciepłą (wymieniaja ją ponoć zawsze) - 700 zł.. Więc cena atrakcyjna, zwłaszcza, że zgodzili się, bym dostarczył starą turbosprężarkę w innym terminie - aż sobie ją po prostu wymienie.
Co myślicie o częściach KODE? Wyczytałem gdzieś, że warto, ale chciałbym znać też waszą opinię!
PRZEWIŃCIE OD RAZU DO 28 SEKUNDY - WTEDY DOPIERO KAMERA ZŁAPAŁA OSTROŚĆ
https://www.youtube.com/watch?v=g3PYIg9v-UM
Domyślam się, że takich tematów było od groma, ale nie potrafie nic znależć na temat firmy KODE, a przy okazji chciałbym się dowiedzieć co myślicie na temat mojej turbosprężarki

Serdecznie pozdrawiam!