Czy ktoś, kto ma allroada może VAGiem sczytać dla mnie jakie ma kodowanie ECU.
Ja mam 10752 a chyba powinienem mieć 10755. Bo wg stronki ross-tech:
"
xxxx?: Vehicle
2 = Audi A6
5 = Audi A6 Allroad
"
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
[A6 2,7 ARE Allroad] kodowanie ECU silnika
Chciałbym sprawdzić czy po zmianie kodowania na Europę zmieni się spalanie auta. Chciałbym wykluczyć, że ma ta wpływ na spalanie zanim pojadę na diagnostykę.
Porównywałem spalanie z innymi użytkownikami i u mnie wychodzi ok 20% więcej (14l trasa, 18-19l miasto przy spokojnej jeździe), nie mam żadnych błędów w sterowniku ale są spore korekcja mieszanki w grupie 32 (sondy lambda )
Znasz może login ten login?
Pozdrawiam,
soolek
Porównywałem spalanie z innymi użytkownikami i u mnie wychodzi ok 20% więcej (14l trasa, 18-19l miasto przy spokojnej jeździe), nie mam żadnych błędów w sterowniku ale są spore korekcja mieszanki w grupie 32 (sondy lambda )
Znasz może login ten login?
Pozdrawiam,
soolek
Do każdego motoru jest inny login.
Też mam wersję USA i też chciałem przekodować sterownik. Mam nawet kabel VAG K+CAN 1.4 ale jakoś nie mogę sobie poradzić z programem.
Jeżeli chodzi o spalanie to też myślałem, że moje dużo pali, ale ostatnio zrobiłem tą samą trasę po mieście po godzinie 18 i spalanie wyszło na komputerze 14,5, natomiast w ciągu dnia 13-14, spalanie 17,5.
Też mam wersję USA i też chciałem przekodować sterownik. Mam nawet kabel VAG K+CAN 1.4 ale jakoś nie mogę sobie poradzić z programem.

Jeżeli chodzi o spalanie to też myślałem, że moje dużo pali, ale ostatnio zrobiłem tą samą trasę po mieście po godzinie 18 i spalanie wyszło na komputerze 14,5, natomiast w ciągu dnia 13-14, spalanie 17,5.