[ALL]Katalizatory
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
łacznik jeden był wymieniany bo był przepalony. było to już jak kupiłem ten hałas myślałem że to ta łą;czka ale nie. katalizatory to są; więc raczej będe stawiał na przepalenie się katalizatora lub nawet 2-óch. Teraz musze się zapytać ile ta przyjemność mnie będzie kosztować wymiane 2 katalizatorów :shock:
[ Dodano: 2008-03-30, 21:57 ]
łacznik jeden był wymieniany bo był przepalony. było to już jak kupiłem ten hałas myślałem że to ta łą;czka ale nie. katalizatory to są; więc raczej będe stawiał na przepalenie się katalizatora lub nawet 2-óch. Teraz musze się zapytać ile ta przyjemność mnie będzie kosztować wymiane 2 katalizatorów :shock:
na wolnych obrotach nic nie słychać tylko właśnie przy większych
[ Dodano: 2008-03-30, 21:57 ]
na wolnych obrotach nic nie słychać tylko właśnie przy większych
AUDI A6 Z KIERA Z PRAWEJ STRONY www. a6 uk.pl
Witam niedawno miałem problem z wydechem stąd też czytałem wszystkie możliwe posty na a6 bądź a4 klub. Jeżeli chodzi o wydech - piszę konkretnie - strumiennic się nie ładuje chyba że takie po 1500 zł od sztuki gdyż po pewnym czasie się po prostu rozlatują to pierwsze a drugie trzeba odpowiednio dobrać.... jak już się bierze te dziadowskie. Jeżeli kogoś stać na katalizator to powinien wstawić nawet takie uniwersalne jeżeli nie to rura rurą moi drodzy ale żeby to miało ręce i nogi to powinny być tłumiki przelotowe -> ja tak mam i jestem bardzo zadowolony. -> zaznaczam nie mam sond za katami tylko przed :D
. Wcześniej miałem same pozostałości po katach czyli same metalowe puchy -> nie powiem dźwięk był bardzo sympatyczny szczególnie około 23-24.00 przy zapalaniu i puszczaniu auta na wysokie obroty wtedy wszędzie w okolicy światełka w domach się zapalały -> a teraz po mojej przeróbce brak mi tego
-> ale warto ludzie z czasem dojrzewają
. Teraz wszystko chodzi tak cicho że nie odczuwam w ogóle prędkości... Polceam old-car kochanów niedaleko Krakowa. Pozdrawiam.

Witam. ja mam pytanie następującej treści. A6 z silnikiem 2.4 ma 2 katalizatory. teraz potrzebuje zetelnej opini osob ktore sie na tym naprawde znaja!!!!!! POPRZEDNI KIEROWCA
wywalil z katalizatorow srodki. Autko pracuje ok ale..... brzmi jak kosiarka!!!:/ Teraz chcialbym wiedziec. Czy w sklepie musze kupic uniwersalne 2 katalizatory pod silniki 1.2ccm czy moze 2 x 2.4ccm a moze starczy 1x2.4ccm. Na moj rozum skoro to dwa osobne kolektory to 2 x 1.2 ale w sklepie mowia ze musze miec 2x2.4??? Jak to w koncu jest??