[a6 c5 2,4 ] katalizator
- bobson80
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5 2,4 ] katalizator
może ktoś z forumowiczów wie jak sprawdzić czy katalizatory są sprawne bo ostatnio auto dziwnie mi się zachowuje szarpie itd może to katy są uszkodzone z góry dzięki za odp. pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli czujnik ma błędne wskazania (np będzie sporo zaniżał temp) będzie to powodowało zalewanie silnika.iro83 pisze: to jedynie czujnik temperatury... choć nie wiem jaki może mieć wpływ na długie kręcenie rozrusznikiem?
Masz odpowiedź, rozjechane korekty paliwowe, czuję że zła regulacja lpg (błędu może jeszcze nie być a problemy z rozruchem już będą)jak zrzucę klemę na kilka godzin to pali od strzała...
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
nie, z LPG wszystko ok. fassi1 z resztą sam widziałeś moje mapki na lpg-forum. problem występuje jak jeżdżę na pb jak i na gazie. pierwsze odpalenie po zrzuceniu klemy bez problemu, później jazda na pb i już problem. to że puszczają wtryski również wyeliminowałem, zupełnie odłączyłem gaz i nadal to samo. w weekend podepnę się pod kompa i zobaczę czy nie ma jakiś błędów, zobaczę również wskazania czujnika temp. muszę zainwestować w koĂącu w kabelek do mojej a6, by nie latać co jakiś czas do kumpla...fassi1 pisze:Jeśli nie pali z powodu rozjechanych adaptacji przez instalację gazową to korekty muszą być dość sporo rozjechane, checka nie pokazuje?