Jak brzęczy to chyba popękał wkład... Jak całkiem powybijasz to nie wytrzymasz z hałasu... brzęk straszny... Ja założyłem tłumiki za katalizatory i jest oki:)fassi1 pisze:Położyłem się dzisiaj pod auto i popukałem trochę w katalizatory i oba brzęczą, pustki nie ma ale jakby w nich jakieś szczątki były, pewnie oba pozapychane. Chce kupić te tłumiki AWG, które montuje się w zamian katalizatorów ale zanim to zrobię to myślałem żeby na próbę ściągnąć te opaski łączniki wydechów za katalizatorami i poprzebijać katalizatory na wylot tak żeby spaliny miały swobodny przelot bo na zapchanych silnik za idealnie chodzić nie będzie, ciekawe tylko jak się dźwięk silnika i wydechu zmieni???
[A6 C5 2.4 Q] Katalizator- metaliczny dźwięk.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mieczysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
The best Audi A6 discussion forum. Invite! A6Klub.PL

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Santos
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jak poprzebijasz i wytłuczesz katy to rezonans z nietłumionej blachy nie da ci jeździć.Jak masz 4 sondy to automatycznie check na blacie chyba że odrazy dasz dystanse pod drugie sondy to je oszuka i nie powinno być problemów podobno działa ten patent w większości aut.Najlepiej zrobić tak że wyjąć katy rozciąć wstawić rurę i zaspawać druga wersja kupić tłumiki katalizatoropodobne i trzecia wstawić tam cokolwiek jak masz znajomego na stacji diagnostycznej ale nadal dystans pod sondy.No i na ostatek sportowe katy metalowe cena koło 400 zł za sztukę. 

Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam Panowie!
Czy ktoś wie jaka jest średnica rury na elastycznym łączniku przy katalizatorze do Quattro 2.4 z '98 roku. Musze wymienić a w oryginale są tylko komplety wraz z katalizatorem a koszt imprezki to 3400 zł.
Wiec chciałbym kupić zamienik ale nie wiem jaka jest średnica....dajcie cynk jak ktoś zna odpowiedź.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-08-18, 21:22 ]
...już sie dowiedziałem ...50 mm . Dziekuje za podpowiedź
!
Czy ktoś wie jaka jest średnica rury na elastycznym łączniku przy katalizatorze do Quattro 2.4 z '98 roku. Musze wymienić a w oryginale są tylko komplety wraz z katalizatorem a koszt imprezki to 3400 zł.
Wiec chciałbym kupić zamienik ale nie wiem jaka jest średnica....dajcie cynk jak ktoś zna odpowiedź.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-08-18, 21:22 ]
...już sie dowiedziałem ...50 mm . Dziekuje za podpowiedź

Każdy jeździć może troche lepiej lub troche gorzej !
Paulo3535 ja coś takiego będę montował do swojego A6 http://moto.allegro.pl/tlumik-przelotow ... 54810.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Koledzy, pozwolicie, że podczepię się pod temat. Padły mi dwa katalizatory i jest głośno podczas jazdy. Zastanawiam się czy lepiej będzie wstawić zamienniki - tłumiki przelotowe http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=1329162144
Czy też może używane katalizatory ale od silnika 2.8 z 2000r. z przebiegiem 150tys.
(ja mam 2.4 z gazem z 1998roku). Tłumiki będą droższe od zamienników, ale może będzie ciszej?
Zależy mi by było cicho i zdrowiej dla silnika.
Czy też może używane katalizatory ale od silnika 2.8 z 2000r. z przebiegiem 150tys.
(ja mam 2.4 z gazem z 1998roku). Tłumiki będą droższe od zamienników, ale może będzie ciszej?
Zależy mi by było cicho i zdrowiej dla silnika.