Jakim silnikiem zastąpić ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Jakim silnikiem zastąpić ?
Witam. Posiadam silnik 1.8T 150km. Auto to Audi A4 B6. Jakiś czas temu wywalił mi korbowód i muszę zmienić silnik. Symbol silnika to AVJ. W niektórych aukcjach napisane jest. że do danego symbolu pasuje również AWT. Czy to prawda? Jeśli tak to czy się czymś różnią? Liczę na pomoc bo sam już nie wiem co z tym zrobić bo dosyć ciężko kupić taki silnik w dobrej cenie a wydać 4tys. to trochę sporo jak na nowy silnik dla mnie
-
- Forum Audi A6 / A7
Właśnie w tym problem, że nie podejdzie
dzwoniłem do serwisu nawet bo niektórzy mają wypisane na aukcjach po 3 kody silników i zapewne nie jeden się na to naciął, ale nie pasuje wszystko. W serwisie mi powiedzieli, że nawet coś z napięciem silnika może być inne i że nie mam słuchać tych "fachowców" ze złomowców. Szukam cały czas avj ale drogie są strasznie dlatego też pytam tutaj.
Kolego po coś ktoś kody silników daje, dla zabawy one nie są. Inne mocowania itp, itd. więc nie wiem po co się te teksty do kolesia który widać to przerabiał.

Kolego po coś ktoś kody silników daje, dla zabawy one nie są. Inne mocowania itp, itd. więc nie wiem po co się te teksty do kolesia który widać to przerabiał.
maniak2414,
Jaki to serwis Ci takich pierdół naopowiadał? Przynajmniej będzie przestroga dla kolegów gdzie nie jeździć ;P
Sporo kolegów nawet w naszym klubie ma popodmieniane silniki z innymi kodami
Kolega któremu dałem rade wcześniej to przerabiał najwyżej wymianę filtra w 1.8t w nie wymianę motoru.
Vesoly,
BEX'a nie zrobi bo on śmiga na K03s
Jaki to serwis Ci takich pierdół naopowiadał? Przynajmniej będzie przestroga dla kolegów gdzie nie jeździć ;P
Sporo kolegów nawet w naszym klubie ma popodmieniane silniki z innymi kodami

Kolega któremu dałem rade wcześniej to przerabiał najwyżej wymianę filtra w 1.8t w nie wymianę motoru.
Vesoly,
BEX'a nie zrobi bo on śmiga na K03s

AEB + Q + 280 NM - Milutko 

-
- Forum Audi A6 / A7
Serwis z Poznania, a koleś z Gdyni nie był pewny. To jakimi kodami mogę to podmienić i skąd pewność, że podejdzie?? Koleś z tego Poznania mówił o tych napięciach w komputerze, że mogą być inne, więc skąd pewność, że podejdą?? Jutro zadzwonię do innych serwisów i zobaczę co oni mi powiedzą, ale póki co czekam na wasze odpowiedzi.
-
- Forum Audi A6 / A7