[A6 C5 3.0 ASN] Jakie spalanie??
Czytam i widzę że niektóre wyniki są dla mnie nie do osiągniecia.
Zeby zejśc poniżej 10l benzyny to chyba 70km/h bym musiał jeździć.
U mnie trasa autostrada benzyna około 140km/h w granicach 11,5l
Gazu na takiej samej drodze około 14l i z każdym kilometrem szybciej spalanie idzie w górę.
Wynika z tego ze spalanie paliw względem siebie jest ok bo około 20% wiecej pali mi gazu tylko jak osiągnąc takie spalanie :
Gazu na takiej samej drodze około 14l i z każdym kilometrem szybciej spalanie idzie w górę.
Wynika z tego ze spalanie paliw względem siebie jest ok bo około 20% wiecej pali mi gazu tylko jak osiągnąc takie spalanie :
tomciar pisze:Hmm no nie wiem, ja trasa po Polsce to 10,5 l, trasa Europa (autostrady) to 9,5 - 10, prędkości przelotowe 140 - 160. Wartości "bez klimy". Po miejscu spalam 11,8 do 12,2. Ale nie jeżdżę w mocno zakorkowanym terenie. Z drugiej strony mam quattro i tiptronic co powinno podnosić spalanie...marcin_LLU pisze:
[quote="sasza"]Czytam i widzę że niektóre wyniki są dla mnie nie do osiągniecia.
Wynika z tego ze spalanie paliw względem siebie jest ok bo około 20% wiecej pali mi gazu tylko jak osiągnąc takie spalanie
/quote] masz manuala moim zdaniem mimochodem trzymasz auto na wyzszych obrotach... automat mi trzyma w wiekszosci na 1200 rpm
Wynika z tego ze spalanie paliw względem siebie jest ok bo około 20% wiecej pali mi gazu tylko jak osiągnąc takie spalanie