Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ INNY] Instalacja LPG w Modelach S

Silniki benzynowe
Awatar użytkownika
Zagór
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Zagór » 13 wrz 2012, 10:04

vax pisze:
Zagór pisze:że do LPG się nie będą dobierali,
Niestety ale musze cię zmartwić bo w 2013 roku planowana jest podwyżka akcyzy z plotek można się dowiedzieć że może to oznaczać cene autogazu na poziomie 4 zł za litr. Oczywiście przy dużych przelotach nadal będzie to opłacalne choć w porównaniu do klekota będzie to skórka za wyprawkę.
Mnie to nie martwi, przy cenie ON/Pb w okolicach 7-8 złotych, nadal będę jeździł za 1/2 :)

Awatar użytkownika
vax
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vax » 13 wrz 2012, 10:11

Zagór pisze:
vax pisze:
Zagór pisze:że do LPG się nie będą dobierali,
Niestety ale musze cię zmartwić bo w 2013 roku planowana jest podwyżka akcyzy z plotek można się dowiedzieć że może to oznaczać cene autogazu na poziomie 4 zł za litr. Oczywiście przy dużych przelotach nadal będzie to opłacalne choć w porównaniu do klekota będzie to skórka za wyprawkę.
Mnie to nie martwi, przy cenie ON/Pb w okolicach 7-8 złotych, nadal będę jeździł za 1/2 :)

Gdzie tam 1/2 ceny!?, w porówniu do modeli bluemotion to będziesz przepłacał i to solidnie <figielek>

Unicorn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Unicorn » 13 wrz 2012, 10:16

Tak tylko że wtedy Bena będzie po 8 a ON po 7,6 zł :D czyli tak czy siak będzie się opłacało jeździć na gazie :) Wiesz ile razy czytałem takie głupoty nie poparte żadnymi faktami przeciwników gazowania aut :)

Dodano: 2012-09-13, 10:26
PS Kolego Zagór wiem że żart był na poziomie przedszkolnym i teraz mnie trochę głupio z tego powodu. Choć wyszło jak wyszło to obiektem żartu mieli własnie być tacy ludzie jak Vex bo sądziłem że będą to pierwsze osoby które odezwą się w tym temacie fakt pomyliłem się a później trudno było to od kręcić. Jeszcze raz przepraszam za tak przedszkolny żart <beczy>

Dodano: 2012-09-13, 10:32
Wow Vex jaka zmiana wielki szacun :) nareszcie pełnozdaniowe wypowiedzi i to z sensem Wow naprawdę jestem pod wrażeniem <okok>

Awatar użytkownika
Zagór
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Zagór » 13 wrz 2012, 10:34

vax pisze:
Zagór pisze:
vax pisze: Niestety ale musze cię zmartwić bo w 2013 roku planowana jest podwyżka akcyzy z plotek można się dowiedzieć że może to oznaczać cene autogazu na poziomie 4 zł za litr. Oczywiście przy dużych przelotach nadal będzie to opłacalne choć w porównaniu do klekota będzie to skórka za wyprawkę.

Gdzie tam 1/2 ceny!?, w porówniu do modeli bluemotion to będziesz przepłacał i to solidnie <figielek>
Nie mam zamiaru w najbliższym czasie kupić auta z roczników 2010+, więc technologia blue..sratytaty mnie nie dotyczy, a wiadomo jak jest z nowymi autami - to jednorazówki :( - 200k km i do śmieci, takie jest założenie koncernu, więc wolę starego panzerwagena na LPG, niż nowe g.. z DPF'ami, i innymi wynalazkami ekoterrorystów za które trzeba płacić kilka razy, raz jak kupujesz i potem co kilkaset km :(

[ Dodano: 2012-09-13, 10:36 ]
Unicorn pisze:Tak tylko że wtedy Bena będzie po 8 a ON po 7,6 zł :D czyli tak czy siak będzie się opłacało jeździć na gazie :) Wiesz ile razy czytałem takie głupoty nie poparte żadnymi faktami przeciwników gazowania aut :)

Dodano: 2012-09-13, 10:26
PS Kolego Zagór wiem że żart był na poziomie przedszkolnym i teraz mnie trochę głupio z tego powodu. Choć wyszło jak wyszło to obiektem żartu mieli własnie być tacy ludzie jak Vex bo sądziłem że będą to pierwsze osoby które odezwą się w tym temacie fakt pomyliłem się a później trudno było to od kręcić. Jeszcze raz przepraszam za tak przedszkolny żart <beczy>
Coż wyszło, jak wyszło :( na przyszłość myśl o czasie poświęconym na udzielanie odpowiedzi, nie jest to moim źródłem przychodu :( a tak wyszło, że czytamy, piszemy na darmo :(

Unicorn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Unicorn » 13 wrz 2012, 10:52

Dokładnie do takich samych wniosków doszedłem po tych samochodach które dotychczas miałem że nowych samochodów obojętnie jakie nie byłyby super cacy i w ogóle to nie chcę kupować bo to sa jednorazówki do póki coś się rozkraczy na gwarancji jest ok a później może być z tym różnie dlatego własnie obiektem moich zainteresowań stał się V8 z LPG. Fakt przeszła mnie kiedyś myśl nad kupnem RS6 ale po sprawdzeniu cen części eksploatacyjnych szybko z tego pomysłu zrezygnowałem. Tym bardziej nowoczesne klekoty to jakaś porażka mercedes kiedyś słynął z silników nie do zajechania które robiły nawet i po 2 miliony km bez zaglądania do silnika po za oczywiście częściami eksploatacyjnymi :) a teraz to co Mercedes produkuje to jakaś kpina dlatego dla mnie marka Mercedes umarła w latach 90 ubiegłego wieku a to co teraz istnieje pod ta nazwą nazywam Miernym Sedesem :D

Także żadnych V6 tylko V8 wchodzi w grę kiedy słyszę dźwięk tego silnika to od razu nogi mnie się robią miękkie i zaczynam bujać w obłokach :) dla tego nie ma innej opcji niz V8 oczywiscie + LPG :)

imm3

Post autor: imm3 » 13 wrz 2012, 10:52

vax pisze:
Niestety ale musze cię zmartwić bo w 2013 roku planowana jest podwyżka akcyzy z plotek można się dowiedzieć że może to oznaczać cene autogazu na poziomie 4 zł za litr.
Co do tych podwyżek to zobaczymy, co roku słyszę o tym jak to cena gazu ma być poniesiona i nie będzie opłacalny.
Wiadomo cena wzrasta stopniowo ale adekwatnie do ceny Pb

Unicorn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Unicorn » 13 wrz 2012, 10:56

PS. Kolego Zagór Nie wszystko było żartem. żartem był tylko sam zakup i montaż instalacji do RS6 reszta moich wypowiedzi była szczera. Bo ja jestem szczery do bólu zawsze.

Awatar użytkownika
Zagór
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Zagór » 13 wrz 2012, 11:05

imm3 pisze:
vax pisze:
Niestety ale musze cię zmartwić bo w 2013 roku planowana jest podwyżka akcyzy z plotek można się dowiedzieć że może to oznaczać cene autogazu na poziomie 4 zł za litr.
Co do tych podwyżek to zobaczymy, co roku słyszę o tym jak to cena gazu ma być poniesiona i nie będzie opłacalny.
Wiadomo cena wzrasta stopniowo ale adekwatnie do ceny Pb
Dokładnie, druga sprawa to sposób pozyskania LPG, ok. 40% globalnej produkcji to odpad w procesie rafinacji, część też pochodzi z nowych odwiertów złóż ropy, więc jak odpad może być bardziej kosztowny niż produkt wychodzący z tego procesu?
Druga sprawa, to ekoterroryści, oni też mają coś do powiedzenia, a proces spalania LPG jest najczystszy, więc może się zdarzyć tak, że te "mózgi" z Brukseli wymyślą, że LPG będzie w całej UE obłożone niskim podatkiem z racji tego, że to paliwo ekologiczne - tak się rozmażyłem, wiem że te pijawy tylko patrzą gdzie by tu jeszcze wyciągnąć kasę z naszej kieszeni :(

Dobra kończymy ten OT.
Gaz w V8 to żadna profanacja, kto chce ten lata na Pb, kto chce na ON, a kto chce na LPG.
Gazowanie takiego silnika - nie wierz że każdy gaziarz to zrobi dobrze i w kilka godzin :(
Trzeba poświęcić na to dwa/trzy dni, i do tego wybrać takiego co zrobił takich silników kilkanaście, ale więcej znajdziesz na http://lpg-forum.pl.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2012, 11:13 przez Zagór, łącznie zmieniany 1 raz.

Unicorn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Unicorn » 13 wrz 2012, 11:12

Nic dodać nic ując z tej wypowiedzi :)

Dodano: 2012-09-13, 11:16
Dzienks Zagór :) na pewno skorzystam sam osobiście zastanawiam się nad BRC choć pewnie PRINS byłby lepszy ale ceny troszkę szokujące choć wszystko wyjdzie w praniu

Dodano: 2012-09-13, 11:24
Temat myślę że do zamknięcia nie ma co dalej ciągnąc tego :)

Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Metyoo
Rocznik: 1993
Moje auto: S4 C4
Silnik: 2.0 130KM
Kontakt:

Post autor: metyoo » 13 wrz 2012, 11:27

popatrzwstronę Staga, LPGtech, bo te są nie gorsze,ba nawet lepsze od tych, które wymieniłeś. na dodatek rozgarnięty i uczciwy gazownik zrobi ci to za ok. 4000pln na dobrych gratach.

Unicorn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Unicorn » 13 wrz 2012, 12:12

Dzieki za dobre rady przemyslę to :)

Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Metyoo
Rocznik: 1993
Moje auto: S4 C4
Silnik: 2.0 130KM
Kontakt:

Post autor: metyoo » 09 paź 2012, 00:40

RS6 z fabrycznym LPG <szok>

Unicorn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Unicorn » 09 paź 2012, 00:59

[quote="Przemcio"] to też profonacja?
;p ;p ;p ;p[/quote]

Hehehehehe dobre nie ma co :) ja już podjąłem ostateczną decyzję odnośnie tego jaki samochód kupię będzie to albo A8 D3 4.0 TDI albo 4.2 nie FSI z rocznika 2004. i nie traktuje tych silników jak ten czy tamten lepszy albo gorszy znam bolączki 4.0 TDI i pierwszą rzeczą po zakupie bedzie wymiana całego rozrządu na wolny od wad pod warunkiem że nie został on przez poprzedniego właściciela wymieniony :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja