Witam Szanownych Kolegów,
Mam problem, otóż spóźniłem się ze zmianą oleju i zaczęły mi hałasować wariatory (charakterystyczne klikanie przy przyspieszaniu).
Pojechałem szybko zmienić olej (myślałem, że pomoże), niestety olej świeży ten co zawsze Valvoline maxlife 5W40 a problem pozostał.
Myślicie że jest sens na chwilę zalać auto 10W pojeździć trochę a następnie z powrotem przejść na 5W? Czy to może w czymś pomóc Waszym zdaniem?
Pokusiłbym się o regenerację/wymianę ale dopiero co wymieniałem rozrząd i nie uśmiecha mi się ponosić kosztów na nowo.
Pozdrawiam
[A6 C5 ASN 3.0 220KM] Hałasujące wariatory
-
- Forum Audi A6 / A7
Cześć,
I jak problem? też mam klikanie/klepanie przy mocniej wcisnietym gazie, jestem jeszcze przed wymiana oleju. Mógłbyś jakoś nagrać ten dźwięk?
[ Dodano: 2020-03-30, 09:47 ]
Zdaje mi się że u mnie to klepanie pojawia się dopiero na rozgrzanym silniku, niedługo po odpaleniu jak mam prawie 90 stopni nie słychać klepania.
I jak problem? też mam klikanie/klepanie przy mocniej wcisnietym gazie, jestem jeszcze przed wymiana oleju. Mógłbyś jakoś nagrać ten dźwięk?
[ Dodano: 2020-03-30, 09:47 ]
Zdaje mi się że u mnie to klepanie pojawia się dopiero na rozgrzanym silniku, niedługo po odpaleniu jak mam prawie 90 stopni nie słychać klepania.
tak na prawdę to a4 b6 ale szukam informacji o moim silniku i innych wspólnych częsciach