Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[a6 c5] Głośna ba... bardzo głośna pompa paliwa :)

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
pablo208
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5] Głośna ba... bardzo głośna pompa paliwa :)

Post autor: pablo208 » 30 cze 2008, 18:37

Panowie i Panie....
Jak w temacie co może byc powodem bardzo głośno działającej, pompy paliwa?
Dodam drodzy użytkownicy forum :) iż wymieniona została dwa tygodnie temu na nową. Stara też była bardzo głośna. Dziwne , co to może byc?Obie były zatarte?
Nawet nowa? Jezdzic autem sie nie da, serio jest tak terkot że uszy puchną.

[ Dodano: 2008-07-01, 12:16 ]
Hello......................................... pomocy :)

Awatar użytkownika
scania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [a6 c5] Głośna ba... bardzo głośna pompa paliwa :)

Post autor: scania » 30 mar 2009, 01:53

Witam - mam ten sam problem - po wymianie pompa dalej wyje - denerwuje mnie to bo silnika nie slysze tylko wycie - pozatym jeżeli coś wyje - znakiem że jest nie tak - ?? może jakieś podpowiedzi??

psyho
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [a6 c5] Głośna ba... bardzo głośna pompa paliwa :)

Post autor: psyho » 31 mar 2009, 00:58

scania pisze:Witam - mam ten sam problem - po wymianie pompa dalej wyje - denerwuje mnie to bo silnika nie slysze tylko wycie - pozatym jeżeli coś wyje - znakiem że jest nie tak - ?? może jakieś podpowiedzi??
Sprawdz kiedy byl wymienieny filter paliwa
M.

morfeusz27

Post autor: morfeusz27 » 31 mar 2009, 08:24

koniecznie filtr paliwa, w mojej niuni wszystko było regularnie wymieniane przed kupnem, więc i ja to zrobiłem no i przyszedł czas na filtr paliwa, a tu zdziwienie, od nowości zamontowany :( w środku dosłownie smoła i zylc. częsta przyczyna padnięcia pompy paliwowej

Awatar użytkownika
scania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

UDAÂŁO SIE !!!!

Post autor: scania » 27 kwie 2009, 23:17

A więc do wszystkich, którzy maja problem, bądź też przypuszczają że maja problem z pompa paliwa. A wiec mi sie udalo problem rozwiazac i to na szczescie .. ufff przed kolejnym wydatkiem - a wkurzony bylem do czerwonosci - kiedy nowa pompa wyla dalej jak stara. Otóż PAnie i Panowie - w moim skromnym przypadku - zawinił jeden z przewodów powrotu paliwa - był po prostu zapchany.. no i wydawał dziwne dzieki. Tak więc zanim zakupicie nowa pompe - a koszt to nie maly ... odpnijcie wszystkie przewody powortne w zbiorniku - może tak jak u mnie - bedzie to własnie to ... pozdrawiam. I ZNOWU lubie nią jedzdzić. <piwo>

Qris

Post autor: Qris » 27 kwie 2009, 23:44

morfeusz27 pisze:koniecznie filtr paliwa, w mojej niuni wszystko było regularnie wymieniane przed kupnem, więc i ja to zrobiłem no i przyszedł czas na filtr paliwa, a tu zdziwienie, od nowości zamontowany :( w środku dosłownie smoła i zylc. częsta przyczyna padnięcia pompy paliwowej
hehehe też miałem to samo:-)

endriu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: endriu » 28 kwie 2009, 23:51

Również lewe powietrze powoduje takie hałasy.

Awatar użytkownika
kolega26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kolega26 » 13 maja 2009, 01:59

W jaki sposob doslziscie do wnsiosku te to pompa paliwa hałasuje ?!?! Mam podobny problem, zamiast odglosow pracy silnika, warkotu itd, slysze jednostajne, narastajace wrac z wciskaniem pedalu gazu buczenio-huczenie :/

Ktore zreszta jest baaaardzo uciązliwe przy ruszaniu, pierwszy i drugi bieg - masakra. Czasami to mam ochotre wysiaźc i zostawic te kupe pieniedzy na srodku ulicy :/
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...

Myślmy...

Awatar użytkownika
scania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: scania » 16 maja 2009, 15:29

To proste - podnies tylna kanape - tam masz dwie pokrywy - jedna jest od pompy - otworz - zapal samochod i odlacz zasialnie pompy - jak ucichnie - bedziesz wiedzial -ze to cos w baku - (niekoniecznie pompa - jak w moim przypadku) - przy okazji zmien filtr paliwa - powodzenia ...

Awatar użytkownika
kolega26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kolega26 » 16 maja 2009, 19:52

Jak podnieść kanape z tyłu? Ostatnio sie cieszyłem że udało mi sie ja ładnie zamocować bo odstawała a teraz nie umime jej podnieść :mrgreen:
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...

Myślmy...

gracus85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gracus85 » 04 cze 2009, 20:08

witam a ja mam pytanko a w jaki sposób odetkałeś ten przewód paliwowy i gdzie znajduje sie filtr paliwa i jeszcze jedno jak wująć to pompe paliwa

Awatar użytkownika
scania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: scania » 07 cze 2009, 16:13

przewodu nie odetkałem - po prosty go odczepiłem - ponieważ jest to przewód spływowy - i myślę że jedynym powodem tego że jest zanużony to je to żeby przy niższym poziomie paliwa - nie było "efektu" wodospadu - z pompą paliwa miałem niezły problem - bo niechciała wyjść - wg wskazówek kolegów - czyli przekręć - już teraz nie pamietam w którą stronę o 1 cm i do góry .... ja ją wyrwal bo po dwóch godzinach kombinowania nic nie wykombinowałem ... ale teraz wiem że możesz inaczej - zacznij ją rozbierać po kolei - to znaczy sciagnij górny pierscien mocujący - nie martw sie o spadające gunki - wyłowisz - pozniej wyjmiesz silniczek - sprawa prosta - do góry jak po maśle - pozniej bedziesz miał już pierscie plastikowy który trzyma cała pmpe w koszu - pobawisz sie i wyciagniesz - z założeniem zrobiłem tak samo nowa pompe rozebralem i wkładałem po koleji ... a co do filtra to jak już klęczytsz na kolanach przy pompie - to włóż rękę pod samochód znajdziesz filtr ... powodzenia
Ludzie są samolubni - myślą o sobie ... Ja jestem inny - myślę o mnie ...

yacoo84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yacoo84 » 21 kwie 2011, 12:13

mam pytanie dotyczace odpiecia przewodu powrotnego,odpina sie go od pompy i zostawia luzem?czy odpina sie gdzies w srodku pompy

Fontesen

Post autor: Fontesen » 24 kwie 2011, 12:46

scania, kolego,jak rozumiem, ajk odłaczyłeś wtyczkę od pompy (za siedzeniem pasażera) to buczenie cichło. U mnie jest tak samo. Pompe wymieniłem, jednak nie jst to jej wina. Dalej buczy. JAk się dosłuchuję, te buczenie pochodzi bardziej od strony kierowcy, ale tak bardziej przy środku samochodu. Nie wiem co tam się dzieje. Czy moze jest coś przytkane?? opisz dokładnie, ktory przewód odłaczyłeś.
P.S może posiada ktoś schemat podłączenia całej pompy paliwowej i rozamieszczenie jej przewodów w zbiorniku?? chodzi oczywiście o quattro,

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl