[A6 C5 1.8]Gdzie jest termostat?
[A6 C5 1.8]Gdzie jest termostat?
Mam problem. Dzisiaj rano przejechale okolo 30 km i podniosła mi sie temperatura wody i oleju na prawie 120 stopni. Po okolo 8 godzinach postoju przejechalem 20 km i znowu to samo. Zebym mogl dojechac musialem stawac co 10 min. Podejrzewam ze jest to termostat ale nie jestem pewien. Czy ktos moze mi pomoc gdzie go szukac??
Ostatnio zmieniony 17 mar 2008, 18:56 przez gj21, łącznie zmieniany 1 raz.
Termostat
Hej, rozgladam sie ale nic nie widze czy on jest dostepny dopiero po zdjeciu alternatora. Bo ciezka sprawa z tym termostatem. Idzie rurka z dolu od chlodnicy i idzie do bloku za posrednictwem kolanka plastikowego . Nastepnie jakies dwie srubki . Napewno dobrze patrze????
nr silnika
FM5. Ale jak dlamnie to alternator wylatuje
Jak wymienić termostat ??
NA silniku jest AJP. Jezeli to nie to, to nie mam pojecia wtedy jaki to jest kod. Mam tylk to w papierach. Samochód jest na norweskich blachach i nie wiem gdzie tego szukac jeszcze.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystki mam ten sam problem ze zlokalizowaniem termostatu, patrzyłem na zdjęcie z ETKI w tym temacie a6-c5-18t-awt-wymiana-termostatu-vt13274.htm ale tak na zdjęciu to spoko jak patrze na silnik to troche gorzej:/ Oznaczenie silnika to AEB, oglądam silniki na allegro i chyba znalazłem ale czy na 100% i tu prosze Was o pomoc czy dobrze myśle żę to tu??? ![Obrazek]()
- Karecki998
- Forum Audi A6 / A7