[ ALT 2.0 131 KM] gaśnie podczas ruszania gdy jest ciepły
[ ALT 2.0 131 KM] gaśnie podczas ruszania gdy jest ciepły
Witam kolegów, przejżałem wszystkie tematy i nie znalazłem podobnego.Moje auto odpala i jedzie dobrze ale gdy się rozgrzeje to gaśnie przy ruszaniu. Na desce niema informacji o złej pracy silnika. Może ktoś miał podobny problem, proszę o pomoc. Pozdro
zbinio
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Opisz proszę dokładniej problem, bo jedyne co mi przychodzi do głowy to to że jak rozgrzeją Ci się nogi to nie umiesz puszczać sprzęgła
O co chodzi dokładnie, w czym problem
bo jak ruszasz to przecież dodajesz gazu i co nie wkręca się na obroty i gaśnie
ale to miałbyś ten sam problem na postoju przy wciskaniu gazu. Może masz ciężką nogę i przypalasz sprzęgło bądź jest samo z siebie kiepskiej jakości i strzelasz kangura, bo zamiast się u ślizgnąć to "skleja" 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Powiem tak vag prawdę powie. Według mnie jak się ugrzeje to dostaje zbyt małą dawkę paliwa albo powietrza żeby ruszyć ponieważ przy ruszaniu jest duże obciążenie i na wolnych obrotach bedzie sobie radził. Przyczyną może być zły odczyt z przepływomierza ale bardziej bym obstawiał na sondę lambda ponieważ na zimnym motorze to ona nie bierze udziału w działaniu motoru.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
Siema grzemo lpg niema-narazie. Kolego Shark niewiem ile ty dodajesz gazu żeby ruszyć, ja sprawnym autem ruszam bez dodawania gazu dlatego twoja opinia o stylu mojej jazdy nie jest uzasadniona, dzięki ale mi niepomogłeś. Piotrek24dm dzięki za podpowiedż za dwa tygodnie wracam do domu to pojade na vaga, jak rozwiąże problem to wszystko opisze. Dzięki wszystkim za pomoc pozdro...
zbinio