a6-c5-24-nie-mozna-dodac-rano-gazu-po-z ... 363,15.htm
Spróbuj testu z odłączeniem rurki podciśnienia od reduktora.
W tym temacie powyżej opisałem jak się to robi.
[a6 c5 2.8] Gaśnie na wolnych obrotach.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 07:31 przez A6 Forum - fassi1, łącznie zmieniany 1 raz.
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.2 230KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
mam podobne objawy, do tego dzis zauważyłem, że po odpaleniu na zimnym, bieg jałowy chodzi ładnie i w momencie przełączania na gaz gaśniebtkk pisze:witam
Ja mam bardzo poobny problem, z którym mechanicy walczą od 2 miesicy - brak rezultatów.
Samochód jest 1.8 150 KM na gaz i benzynę.
Moje objawy to gasnięcie auta po kilku sekundach od uruchomienia. Jak jest samochód zimny, zwłaszcza rano zapalam go kilka razy (łatwo odpala) a nastepnie zaczyna szarpać, obroty spadają i gaśnie. Jak lekko złapie temp. to juz nie gaśnie i przechodzi na gaz i wszystko jest ok. Przez cały dzień jak jest ciepły nie ma problemów. na gazie jeździ bez zarzutu. Mechanik wymienił mi 2 cewki zapłonowe niby były uszkodzone, jedn dzień było ok. Komp nie pokazuje żadnych błędów. W tamatym roku wymineniłe przepływomierz i cewkę mocy - więc to jest chyba dobre. (wtedy były inne objawy).
Prosze o radę bo zbliza sie zima i mogę nieć problemy z wyjechaniem.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
Jak sekwencja to źle działające korekty na temperaturę gazu lub ich brak (sterownik gazu).mastacrx pisze:mam podobne objawy, do tego dzis zauważyłem, że po odpaleniu na zimnym, bieg jałowy chodzi ładnie i w momencie przełączania na gaz gaśniebtkk pisze:witam
Ja mam bardzo poobny problem, z którym mechanicy walczą od 2 miesicy - brak rezultatów.
Samochód jest 1.8 150 KM na gaz i benzynę.
Moje objawy to gasnięcie auta po kilku sekundach od uruchomienia. Jak jest samochód zimny, zwłaszcza rano zapalam go kilka razy (łatwo odpala) a nastepnie zaczyna szarpać, obroty spadają i gaśnie. Jak lekko złapie temp. to juz nie gaśnie i przechodzi na gaz i wszystko jest ok. Przez cały dzień jak jest ciepły nie ma problemów. na gazie jeździ bez zarzutu. Mechanik wymienił mi 2 cewki zapłonowe niby były uszkodzone, jedn dzień było ok. Komp nie pokazuje żadnych błędów. W tamatym roku wymineniłe przepływomierz i cewkę mocy - więc to jest chyba dobre. (wtedy były inne objawy).
Prosze o radę bo zbliza sie zima i mogę nieć problemy z wyjechaniem.