[1.8t AWT] Falowanie temperatury 90-100 stopni
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Odkryłem do tego, że wiskoza nie spina, wymieniona na nową, ale mimo to falowanie temperatury nadal występuje, dodatkowo zauważyłem, że na wolnych obrotach słabo grzeje, jak się go przegazuje to aż parzy w ręce. Mechanik wymieniający wiskozę zwrócił uwagę na zbiorniczek płynu, który ma pęknięcia, wymienię przy pierwszej okazji. Zauważyłem też, że jak odkręcam zbiorniczek oleju, to nie daje się odkręcić, jakby było tam podciśnienie. Spotkał się ktoś z czymś takim? Możliwe, żeby przez nieszczelny zbiorniczek układ się zapowietrzał? Temperatura nadal rośnie do 100 stopni na zegarach, płyn potrafi się zagotować.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: FWD
Poszukaj nieszczelności w układzie, bo to jest typowy objaw. U mnie w 1,8T była nieszczelność na króćcu, gdzie wpina się czujnik temperatury ten zielony z tyłu bloku. Objawem był właśnie słabe grzanie, które zanikało na chwilę po przegazowaniu, lub dłuższej jeździe.zdun23 pisze:dodatkowo zauważyłem, że na wolnych obrotach słabo grzeje, jak się go przegazuje to aż parzy w ręce
a6-c5-uklad-napedowy-skrzynia/wymiana-d ... 99530.html Wymiana Dyfra ? Dziwne dźwięki