Witam...
Mam problem z wyżej wymienioną instalacją gazową...
Audi została już nabyta z tak zje**ną instalacją gazową. Byłem we wszystkich serwisach w mim mieście i zawsze odsyłali mnie z niczym bo nikt nie ma progamu.
Ale zacznijmy od tego że audi na gazie zaczęła strasznie szarpać. Pojawiło się to gdy troszeczkę mocniej dostała w dupke i zamiast z 2 na 3 to wrzuciłem 5
Pewien magik powiedział że trzeba przeczyścić listwę czy szynę wtryskową i tak zrobił.
Stwierdził jednak że trzeba wymienić szynę/ listwe bo coś tam że cewka nie daje na gar bla bla bla... Szyna/listwa to jakiś matrix tego nie mają żebym zamówił na allegro cena pewnie coś koło 500 zł
Pomyślałem pojadę poszukam. Ale doszedłem do wniosku że jak zamówie okaże się nie to i co zrobię 500 zł w błoto.
Chciałem wymienić całą instalację.
Za Staga powiedzieli 1400
BRC 1800 chyba
Co robić. Znacie jakiegoś człowieka co mi to zrobi ?
Najlepiej jak najbliżej mnie.
Jestem z Białej Podlaskiej. Województwo lubelskie.
[ AJL 1.8 180 KM] EMMA GAZ
-
- Forum Audi A6 / A7
poczytałem dosyć sporo o instalacjach BRC do 1.8 t i wygląda to tak w utrzymaniu droższa i koszt założenia tez ,Jesli gaz nie wyrabia w SPAM do ciężkiej nogi to włącza Pb wieć spalanie wzrośnie na benzin a nie o to chodzi jak masz jeÂździć na LPG , raczej chyba lepiej Stag 300+ szybka listwa wtryskowa nie matrix ( miałem u siebie to w A4 padaka i efekt turbo dziury) .obadaj tez elektrykę czyli podstawa kable kopulka itd polecam BERU ,NGK. I nie słuchaj gaziarzy co radzą kupować 1 elektrodowe świece bo takie to do poloneza można wsadzić a nie tu .Skoro chcesz już wymienić instalacje to nie żałuj na części bo nie warto ,zwróci się w bezawaryjności
-
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Chyba nie do końca kolega wie o jakim silniku pisze <szok>paw1990_KRK pisze:obadaj tez elektrykę czyli podstawa kable kopulka itd polecam BERU ,NGK. I nie słuchaj gaziarzy co radzą kupować 1 elektrodowe świece bo takie to do poloneza można wsadzić a nie tu
W omawianym nie ma kabli a tym bardziej kopułki.
A świece jak najbardziej jednoelektrodowe.
Raczej to nie była wina listwypaw1990_KRK pisze: szybka listwa wtryskowa nie matrix ( miałem u siebie to w A4 padaka i efekt turbo dziury)

rafal_1281, myślę że powinieneś zarejestrować się na http://lpg-forum.pl/?sid=bf228074250299 ... d7d5df4edb
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: