[A6 C5] Dzwięk odkurzacza
Witam. Mógłby mi ktoś napisać czym warunkowane jest włączenie tej pompki, jaki bezpiecznik za nią odpowiada albo jak ją się podłącza??????
Problem polega na tym ze ja Silnik ALG 2.8 na pewno ją mam i od niedawna nie słysze jej przy odpaleniu;/ chciałbym sprawdzić co sie z nią stało bo na wagu nic nie pokazuje;/ możecie powiedzieć jak zobaczyć czy się odłączyła albo który bezpiecznik jest od niej??
Problem polega na tym ze ja Silnik ALG 2.8 na pewno ją mam i od niedawna nie słysze jej przy odpaleniu;/ chciałbym sprawdzić co sie z nią stało bo na wagu nic nie pokazuje;/ możecie powiedzieć jak zobaczyć czy się odłączyła albo który bezpiecznik jest od niej??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
Koledzy mam pyatnie, ponieważ moja Audiczka po uruchomieniu nieladnie brzmiała postanwoiełem wybrać się do mechanika, ten stwierdził że to silnik dodatkowego powietrza niedomaga, że łożysko w nim zaraz się zatrze więc odłączył. Teraz już wiem że to ta pompa tylko zastanawiam się czy mogę bez niej jeździć czy ma to jakiś negatywny wpływ na silinik lub inne elementy ? I czy można wymienić na pompę z innego silnika czy jak mam 2.8 to musi byc od 2.8 ? Pozdrawiam
MarcinMierzyn, napewno od 2.4 też podejdzie silniki identyczne konstrukcyjnie tylko inna moc.Za co odpowiada pisał kolega gembas, Konkretnie to chodzi o to kolego: Pompa ta odpowiedzialna jest za rozgrzanie katalizatorów do pracy,jest to ściśle związane z normami emisji spalin,jest to system powietrza dodatkowego,załącza się na kilkadziesiąt sekund po czym się wyłącza.pozdrawiam.....
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7