[A6 C5] Dziwne zachowanie wskaźnika paliwa
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Dziwne zachowanie wskaźnika paliwa
Witam!! Coś mi sie dzieje ze wskaźnikiem paliwa, zatankuje np. ze 15 litrów a on nawet nie ruszy i pokazuje ze mogę przejechać 0km. Dopiero przy wiekszej zatankowanej ilośći paliwa wskazuje dobrze. Można zrobić jakąś adaptacje tego wskaźnika lub coś w tym stylu żeby zaczą wskazywać dobrze?? A6 C5 3.0 ASN sedan
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Podepnę się pod temat bo mam podobny problem. Wskaźnik poziomu paliwa opada pomimo że jadę na gazie. Szukałem dzisiaj jakiegoś wycieku ale nic nie znalazłem. Nie ma nigdzie śladu wycieku. Dodatkowo wyjąłem bezpiecznik od pompy paliwa zeby wyeliminować podawanie paliwa do silnika i dalej to samo.
Dla przykładu komp pokazuje że przejadę 30 km. i dokładnie po przejechaniu 10 km wskazanie spada na 20 km, po kolejnych 10 spada na 10 i tak do zera. Pojęździłem trochę bez tankowania ale nic się nie dzieje. Zalałem dzisiaj 15 litrów benzyny i historia się powtarza komp pokazuje 30 km i regularnie spada. Pompa paliwa stoi a wycieku nie ma
Dla przykładu komp pokazuje że przejadę 30 km. i dokładnie po przejechaniu 10 km wskazanie spada na 20 km, po kolejnych 10 spada na 10 i tak do zera. Pojęździłem trochę bez tankowania ale nic się nie dzieje. Zalałem dzisiaj 15 litrów benzyny i historia się powtarza komp pokazuje 30 km i regularnie spada. Pompa paliwa stoi a wycieku nie ma

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Możesz coś więcej o tym powiedzieć.grzemo pisze:zamontować emulator paliwa
Co do pracy i ustawień instalacji nie mogę mieć zastrzeżeń a trochę się nagimnastykowałem przy poprzednim audi i gazownik raczej by nic nie zwalił. Komputer jest Stag 300 plus i mapy są idealne.grzemo pisze:a związane to jest również ze źle wyregulowana lpg.
[ Dodano: 2011-09-27, 17:00 ]
Sprawdziłem dzisiaj rano i odpięcie aku spowodowało że mam pół zbiornika paliwa

Skutek uboczy że muszę zegarek ustawić.
Ogólnie nie kumam o co chodzi w tym rozwiązaniu że wskaźnik opada pomimo że w zbiorniku jest paliwo.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
To akurat sprawdzałem już w czasie jazdy zraz po założeniu gazu, bo ciekawiło mnie jak się zachowuje komp na gazie a jak na benzynie i większych różnic nie zauważyłem. Jutro jeszcze dla pewności przyjże się temu ze szczególną uwagą.grzemo pisze:Sprawdź chwilowe spalanie przełączając benzyna/gaz w różnych warunkach czy czasem nie masz dużych różnic. Jeśli lpg jest dobrze wyregulowane chwilowe spalanie powinno być identyczne.