Dusi się na benzynie 2.4 v6
Dusi się na benzynie 2.4 v6
Witam,
chciałbym opisać dziwne objawy mojej a6 c5 2.4 b+g. Dodam, że w automacie. Mianowice chodzi o jazdę w pierwszych minutach po odpaleniu np., odpalam rano auto, wyjeżdżam z garażu i jadę.... można tak powiedzieć. Przez jakieś może 100 metrów dusi się, dławi, słychać kichanie, muli się ale nie gaśnie. Nagle po tych 30 sekundach dostaje kopa, jak by się coś odblokowało i dalej jest już normalnie. Chodzi tylko o te pierwszą minutę po tym jak samochód stał całą noc. W ciągu dnia jest wszystko ok. Nic się nie dzieje i jeździ na benzynie normalnie. Na gazie wszystko ok (sekwencja). Chodzi tylko o benzynę zaraz po odpaleniu. Dodam, że audi stoi w garażu nie ocieplanym.
Ostatnio podłączyłem ją pod kompa właśnie po takim postoju i wyskoczyły mi błędy (w załączniku dodałem zdjęcie).
chciałbym opisać dziwne objawy mojej a6 c5 2.4 b+g. Dodam, że w automacie. Mianowice chodzi o jazdę w pierwszych minutach po odpaleniu np., odpalam rano auto, wyjeżdżam z garażu i jadę.... można tak powiedzieć. Przez jakieś może 100 metrów dusi się, dławi, słychać kichanie, muli się ale nie gaśnie. Nagle po tych 30 sekundach dostaje kopa, jak by się coś odblokowało i dalej jest już normalnie. Chodzi tylko o te pierwszą minutę po tym jak samochód stał całą noc. W ciągu dnia jest wszystko ok. Nic się nie dzieje i jeździ na benzynie normalnie. Na gazie wszystko ok (sekwencja). Chodzi tylko o benzynę zaraz po odpaleniu. Dodam, że audi stoi w garażu nie ocieplanym.
Ostatnio podłączyłem ją pod kompa właśnie po takim postoju i wyskoczyły mi błędy (w załączniku dodałem zdjęcie).
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
czujnik możesz sprawdzić porównując wskazania na kompie ze wskazaniami na zegarach, czujnik ma osobne piny podające sygnał tu i tu. najlepiej sprawdź rano przed pierwszym odpaleniem, wtedy temperatura powinna być zbliżona do tej na dworze. jeśli tak jest to czujnik ok.
piszesz, że na gazie wszystko ok. odpalałeś zimnego od razu na lpg? jeśli wtedy problem nie występuje to spróbuj jeszcze wykasować korekty, zakręcić butlę lpg i pojeździć na samej benzynie. problem może być związany z instalacją lpg,
piszesz, że na gazie wszystko ok. odpalałeś zimnego od razu na lpg? jeśli wtedy problem nie występuje to spróbuj jeszcze wykasować korekty, zakręcić butlę lpg i pojeździć na samej benzynie. problem może być związany z instalacją lpg,
grzałka, auto odpala na benzynie i przełącza na gaz przy określonej temperaturze więc nie wiem jak mam go odpalić na gazie. Po drugie nie wiem czy wina może leżeć po stronie lpg bo jak się samochód zagrzeje to nie ma znaczenia czy benz czy lpg, wszystko chodzi jak w zegarku i na tym i na tym. Tylko przez pierwsze 30 sekund po odpaleniu coś mu się dzieje, a później gitara.
I koledzy nikt nie wie gdzie ten czujnik leży????
I koledzy nikt nie wie gdzie ten czujnik leży????