Koledzy czy warto czyścić odmę czy to coś daję?
Moja odma jest drożna tzn. jak w nią dmuchnę to normalnie powietrze przelatuje ale jak chciałem ją wyczyścić to cały czas leci z niej taka brązowa maź.
I nie wiem czy ją wymienić czy nie ma potrzeby.
[ALG 2.8 193 KM] Czyszczenie odmy
co do odmy to faktycznie drogo przeszedłem to w bmw e39 , wymieniłem całość za 950 zł , efekt nic nie dało , rozebrałem odmę a w środku czyściutko zadnych nalotów , i poczułem się jak by mnie ktoś wydy... 950 w plecy podobno odme można sprawdzic poprzez odkrecanie korka silnika na biegu jałowym , podobno silnik po odkreceniu korka zmienia prace i po przytknięciu dłoni do otowru czuc lekkie ssanie do srodka , u mnie w bmw tak było wiec chyba to prawda.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
tak jak piszesz, po odkręceniu korka powinno lekko zasysać jeśli odma jest drożna i sprawny jest ezektor.
odmę warto przeczyścić szczególnie przed zimą aby maź, która się tam zbiera nie zamarzła szczególnie przy autach z lpg. niedrożna odma może powodować wycieki oleju bo ciśnienie będzie wywalało we wszystkich możliwych miejscach
odmę warto przeczyścić szczególnie przed zimą aby maź, która się tam zbiera nie zamarzła szczególnie przy autach z lpg. niedrożna odma może powodować wycieki oleju bo ciśnienie będzie wywalało we wszystkich możliwych miejscach
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: