[ AGA 2.4 165 KM] czy warto zagazowac
[ AGA 2.4 165 KM] czy warto zagazowac
Witam mam pytanie odnosnie czy zrobil bym dobrze ze chcial bym zagazowac audiczke w silniku i tu mam dwie opcje pierwsza to 2.0 (130km) a drugi to 2.4 (165km). Wiem ze ten pierwszy moze byc troszke molowaty ale nie o to mi chodzi glownym czynnikiem jest bezawaryjnosc i jak sie sprawdza gaz w owych silnikach.Najpierw bylem nastawiony na diesla ale wiadomo ze benzynka w gazie to te same koszty z tym ze jeszcze dochodzi koszt inwestycji ale teoretycznie sie ma spokoj z awaryjnosci jak nie turbina to wtryski i inne rzeczy prosze o wasza opinie czy warto wogole brnac w gaz i jak tak to w jaki silnik chodzi o bezawaryjnosc bo wiadomo ze wrazenia z jazdy 2,4 sa znacznie lepsze . dziekuje
23mike, kolego też się zastanawiałem ponad rok czy gazować swoje 2.4 i przyszedł czas to zrobić czytając wszystkie opinie itp 2.4 i 2.8 bardzo dobrze znoszą instalacje lpg jutro oddaje do gazownika co do awaryjności moje 2.4 jeszcze mnie nie zawiodło i nie wymagało wkładu finansowego poza uszczelnieniem wycieku oleju pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna
W dieslu są problemy z turbinami wtryskami i dwumasą. Ale nie licz że z LPG obejdzie się bez napraw będziesz także musiał dłubać na to nie ma siły. No ale jak to się mówi taniej przede wszystkim szczególnie jak się mieszka w rejonie polski że nie ma dostępu do dobrego taniego paliwa.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Nie polecam ci 3.0 są awaryjne. 2.8 i 2.4 to rewelacyjne motory, poza uszczelnieniem silnika i zawieszeniem nie robi się tam nic...Zjeździłemswoim 2.8 pół Europy, miał 200 tysi jak kupiłem teraz ma ok 300 i dalej zamierzam nim jeździć
Regulamin: (....) Podszywanie się pod nienależne rangi jest zabronione.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: