[ALL V6] Ciezko pali jak ma mało benzyny..
[ALL V6] Ciezko pali jak ma mało benzyny..
Mam taki problem-Moja audica jesli ma malo benzyny(mniej niz połowe baku) ciezko rano odpala jesli ma wiecej paliwa pali od tyka co to moze byc...
Ostatnio zmieniony 08 gru 2009, 18:40 przez michas114, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5 2.4] jak malo paliwa w baku ciezko odpalic
Witam mam taki problem ze swoją audi a6 gdy mam w baku mniej niz 15 litry paliwa ciezko mi odpala auto ... Czego to moze byc przyczyna??
odkrecenie korka nic nie daje probowalem;/ jest to quattro...motofan pisze:np. brak odpowietrzenia zbiornika, odkręć korek wlewu, jak zapali bez problemu masz odpowiedź, jeżeli nic to nie da, może być coś z pompką, a i jeszcze jedno w ośce czy w Q.
byc moze ze to pompka paliwa bo podczas jazdy piszczy tak jak by sie zacierala...
ale jak jest duzo paliwa nie slychac jej i pali elegancko
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Witam w kolejnym wątku na temat odpalania V6 :mrgreen: Jakoś nie wydaje mi się, że to pompa paliwa, bo kulałaby bardziej na wysokich obrotach (wydajność), albo wcale nie chodziła. Ja obstawiam regulator ciśnienia paliwa. Koszt nieduży, więc jak już mi wachy trochę zejdzie, to sprawdzę to 

Pozdrawiam,
Krisker
Krisker
ok jak sprawdzisz to daj znackrisker pisze:Witam w kolejnym wątku na temat odpalania V6 :mrgreen: Jakoś nie wydaje mi się, że to pompa paliwa, bo kulałaby bardziej na wysokich obrotach (wydajność), albo wcale nie chodziła. Ja obstawiam regulator ciśnienia paliwa. Koszt nieduży, więc jak już mi wachy trochę zejdzie, to sprawdzę to

[ Dodano: 2009-10-12, 19:25 ]
i jak koleszko sprawdziles ten regulator cisnienia??krisker pisze:Witam w kolejnym wątku na temat odpalania V6 :mrgreen: Jakoś nie wydaje mi się, że to pompa paliwa, bo kulałaby bardziej na wysokich obrotach (wydajność), albo wcale nie chodziła. Ja obstawiam regulator ciśnienia paliwa. Koszt nieduży, więc jak już mi wachy trochę zejdzie, to sprawdzę to
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Silnik: 2.8 174KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Może to iskra i pobór prądu przez alternator rano . albo wogole jakis uklad wspierający cewkę podczas rozruchu . Mam strasznei słabą iskrę a nową cewkę . Co to może być???????
Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.
sprawdzałem akumlator przy starcie i trzyma cały czas powyżej 12V. U mnie jest już problem z zapalaniem nawet jak autko postoi 2h. Muszę trochę pokręcić zanim załapie. Tak jak by w ogóle paliwa nie dostawał.fishmanr11 pisze:Może to iskra i pobór prądu przez alternator rano . albo wogole jakis uklad wspierający cewkę podczas rozruchu . Mam strasznei słabą iskrę a nową cewkę . Co to może być???????
było: A6 C5 2.8 Q
jest: BMW e91 320d wirus 197KM/414Nm
jest: BMW e91 320d wirus 197KM/414Nm
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Silnik: 2.8 174KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Panowie czy ma ktoś jakieś propozycje ? jestem na 100 % teraz przekonany ze to układ paliwowy . zapowietrzać się musi . zaworek zwrotny nie załatwia sprawy. zrobiłem cały układ zwiazany z elektyką i elektroniką i dalej to samo . Nie ma co grzebać w elektryce zapewniam was . pieniądze w błoto . gdzieśjest nieszczelnośc . przepompowanie pompką z rana nic nie daje bo uklad zapowietrzony odpowietrzy sie dopiero kiedy wtryski wypuszczą powietrze. przepompowanie tylko przyspiesza troche odpowietrzenie. czy ktoś ma może pomysł gdzie może być przyczyna schodzenia paliwa???
Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.