Witam, dzisiaj zauważyłem ubytek płynu chłodniczego po dokładnych oględzinach znalazłem wyciek. Cieknie z reduktora (KME SILVER) ale nie na króćcach tylko tam gdzie zaznaczyłem na zdjęciu. W niedziele w nocy musze jechać w trasę. Da się to jakoś uszczelnić lub czy mogę z tym wyciekiem jechać.
Wyciek jest spory wystarczy ze wytre reduktor to od razu z niego woda leci...
Możecie polecić kogoś w Słubicach kto da rade to naprawic nie psując nic przy tym?
w zasadzie możesz jechać tylko musisz pilnować ilości płynu w układzie. Oby to uszczelnić musisz rozłożyć reduktor i albo wymienić uszczelkę albo walnąć na silikon.
Miałem to samo w swojej audi dociągnąłem śruby bo były luzne i spoko ale jak nie pomoże to wymiana membrany. Jechać śmiało można ale kontroluj co jakiś czas poziom płynu
[ Dodano: 2012-06-29, 13:05 ]
Ale mam jedno pytanie na pewno cieknie z tej strony co zaznaczyłeś na foto bo to jest od strony membrany gazowej jeśli by płyn ciekł tą stroną co zaznaczyłeś to lipa z jazdy
tapir173 mocno dociągnąłeś te śruby? przestało lecieć?
Zdjecie jest poglądowe(nie sądziłem że to ważne)...woda cieknie z drugiej strony tzn. z tego drugiego łączenia...
To ok dociągaj z czuciem bo gwint jest w aluminium, ale miałeś poluzowane? bo u mnie lekko się kręciły, jeśli dociągnięcie śrub nie pomoze to znaczy że może być dziurka w membranie i będziesz musiał wymienić. Może być tak że na początku będzie ciekło a póżniej się zasie i wyciek zniknie. Musisz dokręcić i pojezdzić trochę obserwować co się dzieje