Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Cewka i kable WN

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
palec85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Cewka i kable WN

Post autor: palec85 » 05 mar 2017, 21:29

Witam. Tematow o cewkach jest kilka ale nie ma tam odpowiedzi na moja dolegliwosc a mianowicie...zaczelo mi szarpac autem jak sie zagrzeje przy obrotach do 2tys,powyzej jest ok i na zimnym aucie tez. Swiece wymienione ale pod maska jak wieczorem psiknalem mgielka wody to widax na cewce takie jak by ogniki plywajace co chwile ale nie caly czas i nie sa to jakies typowe przebicia tylko jak by plynacy prad. Na kablach tak samo,co chwile widac jak by wzdluz kabla w srodku smigal co chwile prad i teraz pytanie...czy to ewidentnie walnieta cewka i kable czy nie koniecznie bo kiedys gdzies czytalem ze to jest normalne ze widac ogniki bo jonizacja itp itd ale dokladnie nie pamietam i nie moge znalezc tego artykulu. Cos walnelo bo szarpie i cos sie swieci pod maska. Kupic kable i cewke to koszt spory wiec jesli juz to co lepiej najpierw kupic?czy w ogole w chodzi w gre ta opcja ze cos najpierw lepiej kupic tylko kable i cewka obowiazkowo odrazu?

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 06 mar 2017, 08:57

zmieniłem świece i przewody i nic się nie zmieniło a objawy miałem identyczne - nadal szarpie więc cewka do zmiany.Przynajmniej u mnie

palec85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: palec85 » 06 mar 2017, 17:38

Ale tez miales takie jak by ogniki latajace po cewce?mam okazhe kupic cewke bremi za 400zl bo znajomy ze sklepu po cenie hurtowej moze mi sciagnac i chyba sie skusze. Kabelki moge polecic Janmor,jezdzilem dlugo na nich ale mi wlasnie chyba mechanicy uszkodzili bo po wyjezdzie od nich zaczely sie szarpania.

marbaj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: marbaj » 07 mar 2017, 19:28

Też miałem ogniki na cewce i sporadyczne na kablach po teście z pryskaniem wodą z rozpylacza.
Ogarnąłem >>TEN<< temat i nie to auto. Szarpania ustąpiły i lepiej się zbiera w dolnej strefie obrotów.
Cewka plus kable to 700 - 1000zł a jeżeli sam zrobisz zmianę na pojedyncze cewki to około 300zł.
Odpada również dylemat cewka czy kable. Powodzenia.

palec85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: palec85 » 08 mar 2017, 16:33

Wyglada na to ze wymiana kabli pomogla. Przestal szarpac,oby spalanie wrocilo do normy bo razem z szarpaniem zaczal mi palic ok 2 litry wiecej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja