Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[AJK 2.7 230 KM] Cały samochód "skacze"

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Speedman666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[AJK 2.7 230 KM] Cały samochód "skacze"

Post autor: Speedman666 » 12 cze 2017, 11:38

Witam, wszystkich, po wielu nocach spędzonych na tym forum zdecydowałem się na zakupienie AUDI 2,7bit AJK 230KM TIP+Q i od miesiąca jestem jego posiadaczem, zaraz po zakupie wymieniłem oba moduły EGT i wszystko było spoko do wczoraj... <uoee> mianowicie jechałem sobie powoli i w pewnym momencie po ruszeniu na skrzyżowaniu samochód zaczął rytmicznie się cały trząść i to z taką siłą że uniemożliwiło mi to dalszą podróż(dobrze, że 1km od domu), teraz objaw jest taki że auto całe aż skacze, jak mam skrzynie na "P" to wibracje są tylko lekko odczuwalne (przy dodawaniu gazu bardziej), ale w momencie zapięcia czy to "R" czy "D" całe auto zaczyna się trząść niemiłośiernie, z tym że nie zauważyłem aby np. obroty falowały itp, chcek engine też się nie pojawił za to zauważyłem że cały silnik bardzo mocno lata góra dół w komorze. Tak myślę czy to nie np, urwana łapa od silnika albo zrypana poduszka? Próbowałem szukać jakiś info ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Proszę o pomoc. :)

Awatar użytkownika
teiwaz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: teiwaz » 12 cze 2017, 12:50

Sprawdź te poduchy silnika i punkty mocowania dyfra do karoserii bo tam też są elementy gumowe które mogły się wyrypać.

Speedman666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Speedman666 » 19 cze 2017, 23:13

Okazało się, że to skakanie było spowodowane tym, że silnik nie palił na jeden cylinder, sam ogarnąłem temat, podpiąłem pod kompa itp. usterce uległ moduł zapłonowy, zakupiłem zamiennik po P/N ale bez A na końcu, w innej obudowie jest ale da się zamontować i przykręcić z lekką rzeźbą albo na jedną śrubkę, auto śmiga, przy okazji wymieniłem uszczelki pod deklami, świece(stare jeszcze z logo audi) oraz obie sondy lambda bo jedna wywalała check, teraz auto śmiga:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja