[ ARJ 2.4 165 KM] Brak mocy przy ruszaniu
[ ARJ 2.4 165 KM] Brak mocy przy ruszaniu
Witam. Mam taki problem, jestem świeżo po wymianie oleju w skrzyni gdyż tip przeciągał, czasem szarpnął i nie miał mocy z miejsca, i przy ruszaniu pod górkę stromą samochód nie chciał ruszać. problem z przeciąganiem biegów znikł, ale niestety samochód nie jest wogole zrywny z miejsca i gdy mu wciskam gaz na maxa to rusza powoli, dodam ze jak jadę i redukuje bieg gazem to normalnie chodzi i wkręca się na obroty, po podłączeniu do vaga nie wykrywa żadnych błędów. Czy miał ktoś może podobny problem???
-
- Forum Audi A6 / A7
sajmon8526 pisze:jak pod gore nie chce ruszyc i na prostej czasem to moze byc za mało oleju. trzeba to sprawdzic.A filtr wymieniony na nowy?
Tak wszystko wymienione na nowe olej filtr, sprawdzony stan oleju i wszystko jest tak jak byc powinno a jednak nie jest.... Nie mam pojecia co może byc ale ze skrzynia tez cos jest nie tak do końca, bo nadal czasem "kopie"
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
mackolja,
Wymiana i sprawdzenie poziomu oleju przebiegała według tego schematu ?
http://www.audiklub.org/forum/viewtopic ... 27&t=76853
No właśnie wczoraj sprawdzałem olej wg wskazań i ku mojemu zdziwieniu przy temp 35 stopni olej nie wypłynąłgrzemo pisze:mackolja,

-
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dobrze pamiętasz. prawie 6 litrów powinno wejść.grzemo pisze: Jeśli dobrze pamiętam to powinno wejść około 6 litrów.
kolego mackolja sprawdzić poziom i dolać.
co do szarpania i przeciągania po wymianie nie do końca mogą te objawy zniknąć. gdybyś pokusił się o drugą wymianę po niedługim czasie mogło by być o niebo lepiej. na pewno doczytałeś czym się różni wymiana statyczna od dynamicznej więc nie będę się rozpisywał. ja wymieniałem olej 2 miechy temu i objawy nie zniknęły całkowicie ale jest duża poprawa.
Witam ponownie. Sprawdziłem stan oleju wg wskazań czyli przy temperaturze 35 stopni, i jak sie okazało musiałem dolać prawie litrę. Niestety objawy całkiem nie zginęły,lecz poprawa jest duża, nadal czasem kopnie automat ale wydaje mi sie ze to nie jest wina skrzyni a raczej jakichś sterowników albo osprzętu silnika, błędów w silniku jako takich nie ma, pojawiają sie błędy sond lambda ale to chyba normalne gdy jeździ sie na gazie... Dzieki wszystkim za podpowiedzi i jeśli pozbędę się całkiem problemu to dam znać co było.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7