Witam to mój pierwszy temat więc prosze o wyrozumiałość i przeniesienie tematu do odpowiedniego działu.
Zaczne od początku
Kupiłem audi a6 c5 2.8 B+G nacieszyłem się autem jeden dzień auto paliło na dotyk itp nie było żadnych problemów (choć wydawało mi się że moc nie jest taka jak powinna)
na drugi dzień rano auto nie chciało odpalić (był to listopad więc myślałem że po prostu akumulator jest słaby itp) auto odpaliłem "na popych" i cały dzień było wszystko ok opalałem gasiłem itp
Na trzeci dzień rano znowu nie chciało odpalić "na popych" się nie dało więc odpalałem na kable męczyłem go godzine czasu odpalił ale nie równo pracował silnik tak jakby pół silnika nie chodziło
przejechałem się kawałek wjechałem na podwórko i zobaczyłem że coś się lekko dymi i mocno śmierdzi palonym kablem mniej więcej z tego miejsca gdzie jest komputer więc go zgasiłem i więcej nie odpalałem
ściągałem ten dekiel od komputera i komputer wygląda ok sprawdzałem wszystkie kable i na oko wygląda dobrze nie ma nic popalonego
Gdy przekręcam zapłon itp nic się nie dzieje co to może być? ? ?
poczytałem troche na forum i moim zdaniem to albo cewki albo rozrząd co wy o tym myślicie ?
Z góry przepraszam za mój chaotyczny post i dziękuje za pomoc
[ACK 2.8 193 KM] audi a6 c5 2.8 nie pali POMOCY
[ACK 2.8 193 KM] audi a6 c5 2.8 nie pali POMOCY
Ostatnio zmieniony 20 sty 2017, 14:29 przez korass, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel