audi a6 c5 2.7 biturbo czujnik halla
[quote="szydera"]Doczytałem
Tą wtyczkę bardzo łatwo powinno się wypiąć. Wciskasz ten drucik i powinna wyjść. Ciężko tak z pamięci laikowi rozpoznać rodzaj wtyczki
zwłaszcza jak ci się śnią po nocach.
Odkrecenie i wypiecie wtyczki to pikuś. Problem może być z przewodem który biegnie obok czujnika i wchodzi metalowym kruccem do bloku, bodajże jest to przewód wodny. Ha z kolegą doszliśmy di dego momentu i się poddałem, powód brak czasu i płynu na wymianę a zająć warsztatu nie mogłem
szydera, a co z tym przewodem wodnym? Przeszkadza w wyjęciu czujnika, czy jakiś inny problem?

Tą wtyczkę bardzo łatwo powinno się wypiąć. Wciskasz ten drucik i powinna wyjść. Ciężko tak z pamięci laikowi rozpoznać rodzaj wtyczki

Odkrecenie i wypiecie wtyczki to pikuś. Problem może być z przewodem który biegnie obok czujnika i wchodzi metalowym kruccem do bloku, bodajże jest to przewód wodny. Ha z kolegą doszliśmy di dego momentu i się poddałem, powód brak czasu i płynu na wymianę a zająć warsztatu nie mogłem

szydera, a co z tym przewodem wodnym? Przeszkadza w wyjęciu czujnika, czy jakiś inny problem?
Odepnij wtyczkę i zobacz czy zmienił się błąd na vagu. Tylko po zdjęciu wtyczki pewnie bedzie trzeba odpalić.
[ Dodano: 2015-04-27, 22:38 ]
[ Dodano: 2015-04-27, 22:38 ]
Yellow pisze:szydera pisze:Doczytałem![]()
Tą wtyczkę bardzo łatwo powinno się wypiąć. Wciskasz ten drucik i powinna wyjść. Ciężko tak z pamięci laikowi rozpoznać rodzaj wtyczkizwłaszcza jak ci się śnią po nocach.
Odaecenie i wypiecie wtyczki to pikuś. Problem może być z przewodem który biegnie obok czujnika i wchodzi metalowym kruccem do bloku, bodajże jest to przewód wodny. Ha z kolegą doszliśmy di dego momentu i się poddałem, powód brak czasu i płynu na wymianę a zająć warsztatu nie mogłem![]()
problem był taki. Czujnik odkręcony odpieta wtyczka a czujnik nie chciał wyjść bo cholerstwo blokowało się o rzeczony przewód. Brakowało może 1mma ja nerwowo nie wytrzymałem a Marcin miał już całe ręce pocięte. Ale mi nie dał nic popsuć he he
Zawsze znajdzie się ktoś mądrzejszy i szybszy:)))
To chyba SAI, wtyczka i przewód wodny który przeszkadza (po pierwszej wymianie może warto przedłużyć). W tle czujnik halla
http://fotosik.pl/pokaz_obrazek/066161f51b728ab1.html
Już poprawiam, muszę przećwiczyć.
http://fotosik.pl/pokaz_obrazek/066161f51b728ab1.html
Już poprawiam, muszę przećwiczyć.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2015, 22:56 przez Yellow, łącznie zmieniany 2 razy.
Zrobione
Nie umiem powiedzieć jaki jest skutek, ale wymieniłem czujnik na nowy, nie sprawdziłem wtyczki i pracy czujnika pod względem elektrycznym (nie mam miernika, a sklepy dziś pozamykane
Od węża wodnego bardziej przeszkadza metalowa rurka, która łączy się z gumową, która wchodzi do zaworu od systemu SAI. Odgiąłem ją delikatnie w dół poza obrys czujnika i poszło. Po wymianie usunąłem błędy, pojeździłem tylko trochę, błąd na razie nie wrócił, będę obserwował.
Dzięki za wsparcie.
Razem ze wzrostem temperatury powietrza problem (pewnie czasowo) ustąpił. Wykasowałem błąd i od tygodnia się nie pojawia, jednak potrzebna będzie konsultacja ze znającym się na rzeczy elektrykiem.

Nie umiem powiedzieć jaki jest skutek, ale wymieniłem czujnik na nowy, nie sprawdziłem wtyczki i pracy czujnika pod względem elektrycznym (nie mam miernika, a sklepy dziś pozamykane

Od węża wodnego bardziej przeszkadza metalowa rurka, która łączy się z gumową, która wchodzi do zaworu od systemu SAI. Odgiąłem ją delikatnie w dół poza obrys czujnika i poszło. Po wymianie usunąłem błędy, pojeździłem tylko trochę, błąd na razie nie wrócił, będę obserwował.
Dzięki za wsparcie.
Razem ze wzrostem temperatury powietrza problem (pewnie czasowo) ustąpił. Wykasowałem błąd i od tygodnia się nie pojawia, jednak potrzebna będzie konsultacja ze znającym się na rzeczy elektrykiem.