Witam
Jak w temacie, jak sobie jadę spokojnie to nic złego się nie dzieje. Jak próbuję wyprzedzić np czy dodaje gaz mocniej autko w pewnym momencie zaczyna przerwyać i potrafi porządnie szarpnąc wtedy. To tak jakbynagle paliwo przestało do auta dochodzić. Paliwo to to z pewnością nie jest bo robi tak na benzynie i LPG. Na postoju autko wkręca się na obroty bez najmniejszego problemu. Dziwna sprawa. Jest niedziela więc nie mam do kompa dostępu więc nie wiem co mi powie diagnoza. Logów dynamicznych raczej nie zrobię bo w automacie to słabo. Stąd moje pytanie tak ogólnie w tej chwili: czy macie jakieś sugestie?
Dziękuję i pozdrawiam
ANB szarpie i przerwya podczas przyspieszania
kiedyś próbowałem w automacie dynamiczne robić i jakoś nie szło...cóż, może ktos kto próbował to ogarnąć się na tym nie znał i nie poszło. Co ważne pojeździłem dziś jescze i nawet na hamulcu jak trzymam na światłach to dławi się czasem obroty mu na sekunde poleca w dół potem przy ruszaniu raczkuje jakby paliwa nie dostawał albo prądu. Myślę, że to elektronika jakaś....chociaz ch... wie w sumie. Po kilku minutach mu potem przechodzi jeździ normalnie, a potem znów to samo...
Powiem Ci, że ja prawie 2 miesiące wałczyłem z podobną usterką, co prawda w 2.5 tdi.
U mnie padnięty był komputer silnika.
U mnie działo się to tylko na ciepłym silniku, ale nikt nie mógł dojść do tego, co to jest.
Ktoś wtedy też sugerował mi czujnik temperatury.
Dodam, że komputer nie pokazywał żadnych błędów.
Mechanicy rozłożyli ręce i podawali tyle przyczyn, że masakra- skrzynia, pompa, wtrysk sterujący, przepływka i wiele innych, a winny okazał się ecu:)
U mnie padnięty był komputer silnika.
U mnie działo się to tylko na ciepłym silniku, ale nikt nie mógł dojść do tego, co to jest.
Ktoś wtedy też sugerował mi czujnik temperatury.
Dodam, że komputer nie pokazywał żadnych błędów.
Mechanicy rozłożyli ręce i podawali tyle przyczyn, że masakra- skrzynia, pompa, wtrysk sterujący, przepływka i wiele innych, a winny okazał się ecu:)
Miażdżąc wszelkie granice...
No tak... w 2.5tdi można wymieniać wiele rzeczy
i naciągać biednego właściciela. Zasadniczo dziś rano nie wariował jak do pracy jechałem. Dlaczego raz jest dobrze a raz źle ? Nie mam pojęcia...dziś komputer podłącze i dam znać
[ Dodano: 2014-03-31, 20:47 ]
komputer podłączyłem i wyszło, ze słaby sygnał wyjśćiowy przepływomierza powietrza. Może być, że to on krzaczy i np daje strasznie duże odczyty i wtedy komp zamyka przepustnicę i wszystko szaleje...wymienie i zobacze

[ Dodano: 2014-03-31, 20:47 ]
komputer podłączyłem i wyszło, ze słaby sygnał wyjśćiowy przepływomierza powietrza. Może być, że to on krzaczy i np daje strasznie duże odczyty i wtedy komp zamyka przepustnicę i wszystko szaleje...wymienie i zobacze