Taka ciekawostka mam zamiar pojechać obejrzeć ten samochód tylko dwie rzeczy nie dają mi spokoju 1. przepustnica - tak powinna być przykręcona? chyba nie 2. brak osłony obok filtra powietrza i dziura w czymś plastikowym ktoś wie w czym? chyba że to pierdoły dzięki za ewentualne podpowiedzi/odpowiedzi
A6C5 1.8T 150KM AWT?
-
- Forum Audi A6 / A7
A6C5 1.8T 150KM AWT?
Taka ciekawostka mam zamiar pojechać obejrzeć ten samochód tylko dwie rzeczy nie dają mi spokoju 1. przepustnica - tak powinna być przykręcona? chyba nie 2. brak osłony obok filtra powietrza i dziura w czymś plastikowym ktoś wie w czym? chyba że to pierdoły dzięki za ewentualne podpowiedzi/odpowiedzi
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za zainteresowanie to że przepustnica obrócona to wiedziałem tylko nie wiem czy ma wpływ na spalanie np, samochód w cyklu miejskim spala podobno 15pb/100 opinie różne jak u Ciebie w ANB? to dziwne o co mi chodziło to dziura na metalową osłonę filtra powietrza której nie ma, a i jeszcze takie pytanko czy w tym silniku masło pod korkiem wlewu oleju to norma?
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
jak ktoś robi ze 3-5 km to pracy to i owszemPatologia87 pisze: samochód w cyklu miejskim spala podobno 15pb/100

w żadnych chyba silniku to nie jest normą ale sporo też zależy od stosowanego oleju i wielu innych rzeczy np sprawnego termostatu itp itd.Patologia87 pisze:a i jeszcze takie pytanko czy w tym silniku masło pod korkiem wlewu oleju to norma?
Zresztą temat opisywany chyba nieskończoną ilość razy na różnego rodzaju forach motoryzacyjnych.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
No jak się nie jeździ delikatnie i stoi w korkach w zimie to tak. Normalnie jak silnik nagrzany to raczej nie powinien przy normalnej jeździe wychodzić poza 13. Czy przepustnica ma wpływ? Myślę że powinna być tak jak w oryginale ale przekręcić ją jak nie było rzeźby to też nie jest problem. Co do spalania żonka jeździ 15km do pracy i mieści się w 11L LPG, w większości trasa 90km/h, 25% korki do firmy.PieterB pisze:jak ktoś robi ze 3-5 km to pracy to i owszem
Co do masła, krótkie odcinki w zimie przy tym motorze to raz że masło pod korkiem ale masło w odmie i woda w grzybku, przy temperaturach poniżej 0 łatwo zamarznięcie i puszczenie oleju gdzie słabsze uszczelki(pierwsza chyba poleci uszczelka pokrywy zaworów.)
-
- Forum Audi A6 / A7