[ ACK 2.8 193 KM] A6 C5 Troche nie równa praca na wolnych ob
- lukasz6246
- Forum Audi A6 / A7
[ ACK 2.8 193 KM] A6 C5 Troche nie równa praca na wolnych ob
Witam , problem z moim autkiem jest taki ze pracuje trochę nie równo na wolnych obrotach czy to jest dopuszczalne w ACK? Czytałem ze to mogą powodować zmienne fazy rozrządu jeśli wałki nie są zestrojone czy to prawda? Oraz czasem odczuwam delikatne szarpniecie podczas jazdy. Chciałbym dowiedzieć się czy inne silniki zachowują się tak samo i proszę o ewentualne podpowiedzi co sprawdzić?Pozdrawiam
- marek231984
- Forum Audi A6 / A7
Kolego jest podobny temat o tej przypadłości.
Powodem może być;
-świece
-cewka
-przewody WN
-odma,ezektor
-któryś napinacz,może nie napinać dobrze łaĂącucha(umnie jeden był okropnie zasyfiony)
-przepływka
-czujnik temp.powietrza dolotowego
-czujnik położenia wału korbowego
-inne czujniki.
-poduchy pod silnikem
Jak widzisz jest trochę tego.
Powodem może być;
-świece
-cewka
-przewody WN
-odma,ezektor
-któryś napinacz,może nie napinać dobrze łaĂącucha(umnie jeden był okropnie zasyfiony)
-przepływka
-czujnik temp.powietrza dolotowego
-czujnik położenia wału korbowego
-inne czujniki.
-poduchy pod silnikem
Jak widzisz jest trochę tego.
- lukasz6246
- Forum Audi A6 / A7
W wiec tak;
ten silnik montowałem jakieś pół roku temu osobiście bo stary zgubił ciśnienie oleju. Poduszki montowałem nowe , świece briska irydowe dosyć drogę także nowe,rurki i przewody szczelne i czyste,spalanie mam w normie a komputer nie ma żadnych błędów.Mam polski VAG a chciałbym aby ktoś wytłumaczył jak sprawdzić tym programem czy działają zmienne fazy rozrządu bo podejrzewam ze one mogą broić.
ten silnik montowałem jakieś pół roku temu osobiście bo stary zgubił ciśnienie oleju. Poduszki montowałem nowe , świece briska irydowe dosyć drogę także nowe,rurki i przewody szczelne i czyste,spalanie mam w normie a komputer nie ma żadnych błędów.Mam polski VAG a chciałbym aby ktoś wytłumaczył jak sprawdzić tym programem czy działają zmienne fazy rozrządu bo podejrzewam ze one mogą broić.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- lukasz6246
- Forum Audi A6 / A7