a6 c5 [2.8] śmierdzi palonym olejem
a6 c5 [2.8] śmierdzi palonym olejem
Witajcie koledzy tak jak w temacie od prawie miesiaca zauwazylem ze smierdzi mi olejem w aucie jak i na zewnatrz auta ale nie dzieje sie to za kazdym razem jak jade autem,dodam tez ze mieszkam w holandi i teraz jestem na urlopie i chce to wlasnie naprawic i zaczelem od wymiany uszczelek pod pokrywa zaworow z tego wzgledu ze zauwazylem ze mam strasznie zalana swiece na 4 cylindrze ale napewno to nie byla wina przy wlewaniu oleju wczoraj wymienilem te uszczelki przy pokrywie zaworow i jak przyjechalem od mechanika do domu otworzylem klape i widze ze sie cos dymi,dym wydobywal sie spod silnika od strony kierowcypomiedzy silnikeim a zbiornikeim wyrownawczym plynu chlodzacego zgasilem auto i po chwiliodpalilem i zostawilem je na jalowym biegu dymilo sie lekko,ale nie tak bardzo po jakims czasie pojechalem do sklepu i pod sklepem znowu sprawdzilem i szlo go pelno zgaslem silnik zrobilem zakupy i pojechalem do domu i znowu sprawdzilem i nic sie nie dymilo i nie smiedzialo jak myslicie co to moze byc 

według mnie wypalił sie ,olej ,który sie rozlał na silnik przy wymianie uszczelek.Jak nie dymi i juz nie ma smrodu ,to nie zawracaj tym sobie głowy,takie jest moje zdanie.
sprawiedliwie,nie znaczy po równo
było
scorpio 2000 140KM
bmw 2000 150KM
a4 1.8t 150KM AEB
passat b5fl 1.9 170KM(zaokrąglone) AVF by ROGAL
jest
a6 2,8 193KM ALG
było
scorpio 2000 140KM
bmw 2000 150KM
a4 1.8t 150KM AEB
passat b5fl 1.9 170KM(zaokrąglone) AVF by ROGAL
jest
a6 2,8 193KM ALG
kolejny temat .nie bede specjalnie mówil ze jest przeglądarka ale na forum jest wiele tematów na ten temat .
Sam go przerabiałem od podstaw.
Cieknie na kolektor olej , Dwie możliwości :
1 . Leje z uszczelek napinacza łańcucha rozrządu . koszt ok 35 zl kpl na strone
2 . Leje z zaślepki wałka rozrządu z tyłu silnika koszt Aso ok 30 zł .
Są tematu gdzie i jak to wymienić .
ja robiłem kpl na raz i efekt zadowalający , zero wycieku i zero smrodu w środku samochodu .
Jak cos sluże pomocą
Sam go przerabiałem od podstaw.
Cieknie na kolektor olej , Dwie możliwości :
1 . Leje z uszczelek napinacza łańcucha rozrządu . koszt ok 35 zl kpl na strone
2 . Leje z zaślepki wałka rozrządu z tyłu silnika koszt Aso ok 30 zł .
Są tematu gdzie i jak to wymienić .
ja robiłem kpl na raz i efekt zadowalający , zero wycieku i zero smrodu w środku samochodu .
Jak cos sluże pomocą