Witam!
wyzej wymienione bezpieczniki posiadają ten sam opis czyli sterowanie silnika (jedynie 34 w jednych wersjach ma "wtryskiwacze"), na kazdym jest napiecie nawet bez zaplonu roznia sie wartosci chcial bym wiedziec dokladnie co zasilają jednak nie potrafie znalesc schematu:) tylko do c4. glownie chodzi mi o to czy i ktory jest do podtrzymania pamieci w sterowniku a ktory mozna wyjac i po wlozeniu sterownik sie nie skasuje i auto normalnie bedzie chodzic, bez adaptacji.
[ INNY] A6 C5 1,8T różnice miedzy bezpiecznikami 29,31,34
-
- Forum Audi A6 / A7
- zbig_wwl
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Jeden jest od wtryskiwaczy, jeden od przepływki i zaworków (n75, n249 itd.) i jeden od cewek - nie pamiętam, który od czego. Napięcie na nich powinno być raczej dopiero po przekręceniu kluczyka.
Podtrzymanie pamięci ECU jest bez bezpiecznika, o ile dobrze pamiętam.
Podtrzymanie pamięci ECU jest bez bezpiecznika, o ile dobrze pamiętam.
Pozdrawiam
zbig_wwl
3.0TFSI by GREGOR10 ~450ps
ps. nie pomagam na PW
zbig_wwl
3.0TFSI by GREGOR10 ~450ps
ps. nie pomagam na PW
-
- Forum Audi A6 / A7
piszac bezpiecznik mam na mysli bezpiecznik a nie przekaznik kierownice czy kolo:)
chodzi mi o to czy jak wyjme bezpiecznik 34 (np.) (znalazlem schemat juz z c5 ale wersja v6 podejzewam ze to samo) to po przekreceniu kluczyka na zaplon komputer zalapie od razu błąd czy dopiero w momencie rozruchu (czyli przy momencie wysterowania wtryskiwacza) ? sprawdzil bym to na zywca ale cos mi sie pomieszalo z portami w kompie i musze przeinstalowac system:( a interfejs na bluetooth i torque w telefonie nie pokazuje dokladnie i wszystkich bledów
chodzi mi o to czy jak wyjme bezpiecznik 34 (np.) (znalazlem schemat juz z c5 ale wersja v6 podejzewam ze to samo) to po przekreceniu kluczyka na zaplon komputer zalapie od razu błąd czy dopiero w momencie rozruchu (czyli przy momencie wysterowania wtryskiwacza) ? sprawdzil bym to na zywca ale cos mi sie pomieszalo z portami w kompie i musze przeinstalowac system:( a interfejs na bluetooth i torque w telefonie nie pokazuje dokladnie i wszystkich bledów