[ ASN 3.0 220 KM] A6 3.0 ASN 220KM benzyna lpg bierze mega d
[ ASN 3.0 220 KM] A6 3.0 ASN 220KM benzyna lpg bierze mega d
Witam koledzy nie wiem co go boli 7 tys km temu ulegl uszkodzeniu termostat i element z niego urwany bloknal pompe wody i poleciala uszczelka glowicy wiec dalem auto na warsztat kazalem zrobic
-kompleksowo obie glowice sprawdzenie planowanie zawory usczelniacze itd.
-zalano tloki nafta na 48h i szczelne
-rozrzad kpl.
-olej motul X-clen 5w30
-plyn chlodniczy castrol g12
i pare innych zeczy
Po 1200 km od naprawy pierwsze oswiecenie sie kontrolki oleju dolewam 0,5 ltr i jade dalej(dolewanie oleju 1ltr co 1tys km regularnie) po 3000 km auto po postoju przez noc odpalam i dziwnie chodi jakby niewszystkie gary tylko na ssaniu i opci na niebiesko ,jak sie zagrzeje zero opcenia i praca silnika ok lecz im wiecej km od naprawy auto bardiej kopci z rana na trasie nic lecz teraz zauwazylem jakby ktos ukradl mocy czesc lecz pracuje ok. Ciekawostak w ten piatek po przejechaniu 360km gdzie stan oluje prawie pelny auto polyka mi 1,5 ltr oleju
co sprawdzilem
cisnienie na cieplym piecu srednie 12,1-13.1
swiece wszystie takie same czyste
wypadania zaplonu sporadycznie (norma na gazie)
pomiaar na analizatorze spalin SZOK norma Co2 0.50-0.80 u mnie na benzynie 12.79 lpg 10.12
Panowie pomocy co moglo walnac lub gdzie mech dal Dupy w remoncie
-kompleksowo obie glowice sprawdzenie planowanie zawory usczelniacze itd.
-zalano tloki nafta na 48h i szczelne
-rozrzad kpl.
-olej motul X-clen 5w30
-plyn chlodniczy castrol g12
i pare innych zeczy
Po 1200 km od naprawy pierwsze oswiecenie sie kontrolki oleju dolewam 0,5 ltr i jade dalej(dolewanie oleju 1ltr co 1tys km regularnie) po 3000 km auto po postoju przez noc odpalam i dziwnie chodi jakby niewszystkie gary tylko na ssaniu i opci na niebiesko ,jak sie zagrzeje zero opcenia i praca silnika ok lecz im wiecej km od naprawy auto bardiej kopci z rana na trasie nic lecz teraz zauwazylem jakby ktos ukradl mocy czesc lecz pracuje ok. Ciekawostak w ten piatek po przejechaniu 360km gdzie stan oluje prawie pelny auto polyka mi 1,5 ltr oleju
co sprawdzilem
cisnienie na cieplym piecu srednie 12,1-13.1
swiece wszystie takie same czyste
wypadania zaplonu sporadycznie (norma na gazie)
pomiaar na analizatorze spalin SZOK norma Co2 0.50-0.80 u mnie na benzynie 12.79 lpg 10.12
Panowie pomocy co moglo walnac lub gdzie mech dal Dupy w remoncie
Jeśli mozna się dołączyć do rozmowy.... mam podobny problem , chociaż oleju mniej bierze ale ...bierze i w dymie czuć spalany olej...ale silnik ładnie chodzi moc ma... to może uszczelniacze poszły...co wy na to..?
[ Dodano: 2013-04-11, 12:01 ]
Powiem jeszcze że muszę zmienić olej w skrzyni biegów oraz filtry bo mi szarpie i póÂźno zmienia biegi, przejechane mam 273 tys trochę zmeczony w środku ale wygląda nienajgorzej. oczywista będzie renowacja skórki w środku bo już nie jest banan tylko podgnity banan.. hehe dałem za niego niedawno 12000 zł ale wiem że muszę przy nim pogrzebać... zawieszenie jest sportowe i klepie co mnie wkurza.... i będzie trzeba zmienić na normalne, tylko trochę drogo stoi... Nie wiem czy nie przepłaciłem ..bo jak obliczyłem to muszę ze 2,5 tys dołożyć tak na cacy żeby było... hmmm co sądzicie.. całość mnie wyniesie około 14,5 - 15 tys za auto....
[ Dodano: 2013-04-11, 12:01 ]
Powiem jeszcze że muszę zmienić olej w skrzyni biegów oraz filtry bo mi szarpie i póÂźno zmienia biegi, przejechane mam 273 tys trochę zmeczony w środku ale wygląda nienajgorzej. oczywista będzie renowacja skórki w środku bo już nie jest banan tylko podgnity banan.. hehe dałem za niego niedawno 12000 zł ale wiem że muszę przy nim pogrzebać... zawieszenie jest sportowe i klepie co mnie wkurza.... i będzie trzeba zmienić na normalne, tylko trochę drogo stoi... Nie wiem czy nie przepłaciłem ..bo jak obliczyłem to muszę ze 2,5 tys dołożyć tak na cacy żeby było... hmmm co sądzicie.. całość mnie wyniesie około 14,5 - 15 tys za auto....
Jak dl amnie to troszkę mało. Wiadomo, ze każdy chcekupić coś jak najlepszego jak najtaniej. To normalne i logiczne rozumowanie. Jednak kupno A6 w moim mniemaniu za 12 tysi to za mało. Wiadomo ze w każdym aucie po kupnie trzeba coś zrobić, ale w takim za 12 trzeba będzie zrobić wiecej.Krystek77 pisze:za autko...
[ Dodano: 2013-04-11, 15:27 ]
za 12 000 złociszy i trzeba trochę podłubać....
Z drugiej strony zalezy jakie kto ma podejście do auta. Jeżeli to ma być samochód typowy, gdzie jeÂździ się z punktu A do punktu B, i ma po prostu jeÂździć, to ok. Ale jeżeli ktoś ma pierd****ca na punkcie auta to zawsze znajdzie coś do zrobienia, a wtedy niestety, kasa płynie;)
Wiec uszczelniacze przy gazie to norma
A jesli mowimy o kosztach to moj piecyk nie wiem ile kosztowac bedzie dokladnie ale 10tys powinno wystarczyc za calosc na kutych tlokach korbach walkach crane cams itd zawory tytan i bedzie mysla latalo ok w sobte odbiur napisze jak sie zachowuje i ile kosztowalo pozdrawiam Pawel
A jesli mowimy o kosztach to moj piecyk nie wiem ile kosztowac bedzie dokladnie ale 10tys powinno wystarczyc za calosc na kutych tlokach korbach walkach crane cams itd zawory tytan i bedzie mysla latalo ok w sobte odbiur napisze jak sie zachowuje i ile kosztowalo pozdrawiam Pawel
- Bilskirnir
- Forum Audi A6 / A7