3.0 ASN wywala płyn na rozgrzanym silniku
3.0 ASN wywala płyn na rozgrzanym silniku
Witam.Potrzebuję podpowiedzi co może być przyczyną wywalania płynu tylko podczas jazdy na rozgrzanym silniku.Gdy termostat jest wyjęty problemu nie ma.Głowice były sprawdzane i planowane nowe wszystkie uszczelki i problem jest dalej.Czyżbym trafił auto z pękniętym blokiem.2 problem po naprawach rozrząd jest nowy zrobiłem jakieś 2tyś/km i wczoraj po zgaszeniu ledwie odpala i dmucha gdzieś kompresja na zewnątrz przy przygazowaniu gaśnie swiece są po zakręcane pasek jest napięty lecz na tych fazatorach są zrobione jakieś znaki i nie zgadzają się dodatkowo są zapocone olejem. Co to może być za przyczyna.
termostat jest już trzeci rozrząd był zpaprany ale już jet poprawiony.narazie wygląda że jest wszystko ok.nie wyrzuca już płynu ale temp.jest za wysoka na wejściu do silnika sięga 108 a na wyjściu z silnika 105 wentylator się włącza ale tylko pierwsza prędkość i to tak jakby za późno drugi bieg nie właczył się nawet po włączeniu klimy dopiero kiedy odepnę wtyczkę z czujnika na chłodnicy klimy odpala 2 bieg na kompie program delphi pokazuje że wentylator pracuję tylko na 9% a po właczeniu klimy na 15% mechanik twierdzi że za słabo to chodzi i to mogło być przyczyną tego wywalania płynu. a to że dmuchał kompresją to odkręcił się fazator i przestawił się rozrząd o 4 zęby.termostat sprawdzałem oczywiście włożony był w króciec żeby go nie uszkodzić ale woda musiała się gotować w garnku żeby się otworzył bo zalanie go przygotowaną wodą nie otwierał się.
nie no własnie kupiłem sam wkład z getsa więc chyba nie jest to jaki badziew?
a pytałeś o rozrząd czy jest możliwe by przez złe wyprzedzenie konta zapłnu mogło walić tym płynem?
a pytałeś o rozrząd czy jest możliwe by przez złe wyprzedzenie konta zapłnu mogło walić tym płynem?
Ostatnio zmieniony 03 mar 2015, 22:57 przez gustlik80, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna