Mam świadomość że autko z tym motorem + quattro musi swoje zjeść, ale chyba nie aż tyle?

Pozdrawiam
pantego pisze:moje 2.8 v6 z quattro manual w benzynie pali sredio 11 litrów na 100 przy dynamicznej jeździe i w miescie, jak depcze caly czas to 14 litrów (sprawdzane na pb98), jak jade jak dziadek lub na trasie do 90km/h to pali 7 litrów nawet, wartosci sprawdzane - nie przez wartosci komputera (aczkolwiek pokrywaja sie prawie, roznica 1 litr około)
i teraz zagadka, pali mi zajebiscie mało w porównaniu do waszych 2.8, dlaczego? Może moj przebieg jest faktyczny i przez to silniczek w bardzo dobrej formie? Jak myślicie?
Oczywiscie zagazowane biorą wiecej ,ale aż tyle wiecej?
Mi 2.8 bez quattro w automacie pali w mieście około 14 litrów. Na trasie 10-11 l.pantego pisze:moje 2.8 v6 z quattro manual w benzynie pali sredio 11 litrów na 100 przy dynamicznej jeździe i w miescie, jak depcze caly czas to 14 litrów (sprawdzane na pb98), jak jade jak dziadek lub na trasie do 90km/h to pali 7 litrów nawet, wartosci sprawdzane - nie przez wartosci komputera (aczkolwiek pokrywaja sie prawie, roznica 1 litr około)
i teraz zagadka, pali mi zajebiscie mało w porównaniu do waszych 2.8, dlaczego? Może moj przebieg jest faktyczny i przez to silniczek w bardzo dobrej formie? Jak myślicie?
Oczywiscie zagazowane biorą wiecej ,ale aż tyle wiecej?