WItam wszystkich
Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość jak coś pisze nie tak ale problem mam tego typu że gdzieś w okolicach Prawej głowicy(od strony filtra powietrza) przy przyśpieszaniu słychać dość głośno cykanie natomiast tylko jak silnik jest obciążony przy przyśpieszaniu bądź dodawaniu gwałtownie gazu na postoju. Podejżewam uszczelkę pod kolektorem wydechowym z tym że nie mam pojęcia jak się za nią zabrać mam do dyspozycji podnośnik i kanał ale zaglądałem tam i powiem szczerze że niewiem jak to zrobić niema tam prawie miejsca jak ktoś ma jakiś pomysł bądź robił to wcześniej proszę o pomoc
2,8 v6 193km uszczelka pod kolektorem wydechowym
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Cześć
Mi mechanik wymieniał uszczelkę prawego kolektora ( tą trójkątną) dobierał się od dołu.
Objawami był świst przy dodawaniu gazu, czasami wydawało się jakby łańcuch szorował o pokrywę zaworów.
Ogólnie dalej gdzieś jest nieszczelność bo słychać małe bulgotanie, ale to kiedyś przy okazji.
Mam nadzieję, że to właśnie od tego wyskakuje błąd jednego katalizatora.
Mi mechanik wymieniał uszczelkę prawego kolektora ( tą trójkątną) dobierał się od dołu.
Objawami był świst przy dodawaniu gazu, czasami wydawało się jakby łańcuch szorował o pokrywę zaworów.
Ogólnie dalej gdzieś jest nieszczelność bo słychać małe bulgotanie, ale to kiedyś przy okazji.
Mam nadzieję, że to właśnie od tego wyskakuje błąd jednego katalizatora.
A6 C5 2,4 v6, Peugeot 508 i powrót do Audi a6 c7:)
Witam
Widzisz u mnie jest podobnie też przy dodawaniu gazu tyle że niema świstu tylko pojedyńcze cykanie tak jakby z pod samego kolektoea ale jednego cylindra u Ciebie wymieniał uszczelkę łączącą kolektor z wydechem myśle że przy okazji rozrządu sprubuje się tam dostać musi być jakaś możliwość
dzięki i pozdro
Widzisz u mnie jest podobnie też przy dodawaniu gazu tyle że niema świstu tylko pojedyńcze cykanie tak jakby z pod samego kolektoea ale jednego cylindra u Ciebie wymieniał uszczelkę łączącą kolektor z wydechem myśle że przy okazji rozrządu sprubuje się tam dostać musi być jakaś możliwość
dzięki i pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
nie wykluczone ze u mnie też ta druga uszczelka jest uszkodzona, bo podczas regulacji instalacji gazowej wychodzi, że na piątym cylindrze inaczej ustawia się dawka gazu, musi być bogatsza co może świadczyć o nieszczelności. teraz bede wymieniał sprzęgło to się za to wezmę.
A6 C5 2,4 v6, Peugeot 508 i powrót do Audi a6 c7:)