[A6C5] 2,8 gdzie znajduje się kod silnika?
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[A6C5] 2,8 gdzie znajduje się kod silnika?
Szukałem na forum, ale się nie doszukałem dokładnej odpowiedzi. Gdzie w tych silnikach jest Kod? Rocznik 1997. Jest tylko mechanicznie na jednostce, czy może w książce serwisowej jest, a może na wlepce z kodami? Bo cholera, nie mogę się doszukać nigdzie tego ustrojstwa... Na jakiejś stronce znalazłem że powinienem mieć któryś z tych: AQD, ALG albo ACK. Any help?
-
- Forum Audi A6 / A7
witam kolegów ja te si podepne pod temat bo prawie takie same pytanie chciałem zadac.Posiadam audi a4 b5 2,4 v6 97 rok kod w bagazniku i ksiązce to ALF.Ale przy silniku po lewej stronie koło cewki nie mam kodu jest tylko wybita cyfra 3 i nic wiecej.Kod zapewne powinien byc wybity na górnej cześci takiego ucha przy lewej głowicy stojac przodem do silnika.Nie wiem teraz jaki mam kod silnika jak nie ma tego kodu wybitego.ale kod jak tu wszyscy mówicie jest wybity na wypuscie od głowicy ale na samym bloku powinien byc? jak sie myle to prosze poprawcie:(co za dziadostwo:/
pozdrawiam szymon
pozdrawiam szymon
-
- Forum Audi A6 / A7
Cześć kolegom:)chłopaki ale jezeli na naklejce w bagażniku mam kod ALF w ksiązce serwisowej tez mam ALF ale przy silniku nie mam takiego kod tego ALF.Czyli wynika z tego ze nie wiadomo jaki faktycznie jest silnik znaczy ze 2.4 to wiem ale nie wiadomo jaki kod.A kodów do 2.4 jest chyba 5 takze jestem zakłapoptany poniewaz nie wiadomo kto cos kiedys moze zrobil z silnikiem i nie wiadomo czy to jest ten sam:)A jest jeszcze inne miejsce oznaczenia silnika?u mnie tam gdzie powinien byc wybity kod ALF mam coś takiego znaczy cyfre 3 i nic wiecej.Nie ma sladu po szlifowaniu takze chyba powierzchnia ogryginalna:)dołaczam zdjecie moze mało wyraźne bo noca robione:)
![Obrazek]()