[a6 c5] 2.8 - czy warto kupować używaną instalacje lpg?
[a6 c5] 2.8 - czy warto kupować używaną instalacje lpg?
Jak w temacie, warto kupować używaną instalacje lpg albo anglika z lpg i sobie przełożyć? Pytanie drugie to z jakich silników będzie taka instalacja pasować oprócz 2.8 oczywiście.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A ja powiem tak, jeśli trafisz na dobrą instalację to jasne,że się opłaca.
Przykładowo ostatnio kupiłem do swojego Audi kompletną instalację pod maskę LPGTECH 318, parownik Genius max i wtryski BRC. Za całość zapłaciłem 600zł i wszystko śmiga jak należy. Całość z rozbitego A8, gdzie owa instalacja została założona niecałe 6 miesięcy temu....Oczywiście trzeba szukać, szukać i jeszcze raz szukać. Nie kupuj pierwszej lepszej...najważniejszy jest jej stan![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Przykładowo ostatnio kupiłem do swojego Audi kompletną instalację pod maskę LPGTECH 318, parownik Genius max i wtryski BRC. Za całość zapłaciłem 600zł i wszystko śmiga jak należy. Całość z rozbitego A8, gdzie owa instalacja została założona niecałe 6 miesięcy temu....Oczywiście trzeba szukać, szukać i jeszcze raz szukać. Nie kupuj pierwszej lepszej...najważniejszy jest jej stan
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
przy kupnie używki nie wiesz ile km tak naprawdę przejechane jest na tej instalacji, w jakiej kondycji są wtryski, reduktor itp, do tego legalność butli. wydaje mi się ze używkę można założyć do jakiegoś auta wartego 2 tysie w tedy taki zakup ma sens, w twoim przypadku to raczej zgadzam się z koleżanką Mazdomania i z kolegą grzałka...
ale muszę też dodać że mam znajomego który kupił używaną holenderską instalację lpg i wymienił butlę, reduktor dał do regeneracji. całość zakładał mu sepc od LPG, coś tam dołożył a cały koszt zamknął mu się w 1200 zł razem z zakupem i śmiga. zrobił już ponoć na tej instalacji ponad 35 tyś km. w jego przypadku ten zakup miał sens... dodam że zakładał to do ML V8
ale muszę też dodać że mam znajomego który kupił używaną holenderską instalację lpg i wymienił butlę, reduktor dał do regeneracji. całość zakładał mu sepc od LPG, coś tam dołożył a cały koszt zamknął mu się w 1200 zł razem z zakupem i śmiga. zrobił już ponoć na tej instalacji ponad 35 tyś km. w jego przypadku ten zakup miał sens... dodam że zakładał to do ML V8
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD