[A6 C5 2.8 ] wymiana miski olejowej
- Marko 1941
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2.8 ] wymiana miski olejowej
Witam kolegów.Jak w temacie konieczne jest wymienienie miski lub misek olejowych - podobno są dwie.Moje pytanie ile kosztują takie miski, gdzie je można kupić i jaka jest cena ich wymiany.Bardzo proszę o pomoc -sprawa bardzo pilna .
- Marko 1941
- Forum Audi A6 / A7
- corel
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam.
Wiem, że temat mało aktualny ale możliwe, że to się komuś przyda.
Są dwie miski olejowe. Górna główna i dolna która jest dostawką. Są wykonane z dur-aluminium przez co bardzo delikatne i można je szybko uszkodzić na naszych pięknych drogach.
Tak się składa, że uszkodziłem miskę dolną. Wyleciał mi cały olej. Zakup nowej nie okazał się strzałem w dziesiątkę ponieważ w starej nie miałem otworu na czujnik poziomu oleju w misce (ETKA o tym nie wspomniała). Także dziure muszę zapchać czujnikiem (109 zł alledrogo)
![Obrazek]()
Koszt w ASO dolnej części to 400 zł zamienniki w granicach 170 zł. Alledrogo i szrot to 200 - 300 zł.
Pozdrawiam
Wiem, że temat mało aktualny ale możliwe, że to się komuś przyda.
Są dwie miski olejowe. Górna główna i dolna która jest dostawką. Są wykonane z dur-aluminium przez co bardzo delikatne i można je szybko uszkodzić na naszych pięknych drogach.
Tak się składa, że uszkodziłem miskę dolną. Wyleciał mi cały olej. Zakup nowej nie okazał się strzałem w dziesiątkę ponieważ w starej nie miałem otworu na czujnik poziomu oleju w misce (ETKA o tym nie wspomniała). Także dziure muszę zapchać czujnikiem (109 zł alledrogo)
Koszt w ASO dolnej części to 400 zł zamienniki w granicach 170 zł. Alledrogo i szrot to 200 - 300 zł.
Pozdrawiam