Szanowni Forumowicze,
już kilka miesięcy trwa moja walka z wibracjami w aucie. Szereg rzeczy wykluczonych/wymienionych, wał wyważony, nowa podpora itd. Problem bez zmian. Ponieważ od jakiegoś już czasu szukam wału używanego do 2.4 w manualu i nigdzie nie ma, mam pytanie, czy podejdzie jakiś inny, z innego samochodu? Z etki symbol części to 4b0521106b. Nie wspomnę ile kosztuje nowy. Macie doświadczenie w tym temacie?
[ MANUAL+Q] Wał napędowy i podpora
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
kolego może po prostu ktoś coś sknocił przy wyważaniu i dlatego wibruje....
ja miałem swój wał u mechanika powymieniał przeguby (niestety nie takie typowo jak przy wałach) krzyżak, łożysko i na próbę założyliśmy no i 50km/h i odbijała się oranżada z przyjęcia xD ha
także wyważony wał i przeguby no i niby wszystko ok ale wał i przeguby jakoś nie za bardzo wytrzymywały to wszystko..... wkurzyłem się poszukałem używki w ori stanie kupiłem zamontowałem i do tej pory się ciesze
zero problemów zero wibracji
także albo konkret firma do regeneracji takiego elementu albo szukaj w miare zdrową uzywke i się nie cackaj
ja miałem swój wał u mechanika powymieniał przeguby (niestety nie takie typowo jak przy wałach) krzyżak, łożysko i na próbę założyliśmy no i 50km/h i odbijała się oranżada z przyjęcia xD ha
także wyważony wał i przeguby no i niby wszystko ok ale wał i przeguby jakoś nie za bardzo wytrzymywały to wszystko..... wkurzyłem się poszukałem używki w ori stanie kupiłem zamontowałem i do tej pory się ciesze
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
także albo konkret firma do regeneracji takiego elementu albo szukaj w miare zdrową uzywke i się nie cackaj

_________________________________ Audi Quattro______________________________
-
- Forum Audi A6 / A7
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
no ja na takich chińczykach za długo nie pojeździłem tylko się wkur... ilością operacji i jeżdżenia a i tak było do wywalenia tym bardziej że nie można dostać prawidłowej osłony gumowej przegubu i robi się lipa....pziemianska pisze:No właśnie problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć używki do mojego auta. Mnóstwo do automatów, albo 2.5 tdi. A do 2.4 manuala nie ma. Podpory też są wszędzie chińskie.
chyba że jakaś super zaje firma by potrafiła to zregenerować na tip top z dobrych części bo z chinoli to szkoda zachodu sam to przerabiałem

[ Dodano: 2018-02-06, 11:18 ]
dopiero spojrzałem na imięmat1324 pisze:Chyba niexpbit pisze:kolego.
w takim razie " koleżanko "

_________________________________ Audi Quattro______________________________
-
- Forum Audi A6 / A7
Koleżanko, koleżanko
Koledzy z reguły mają mniejszy problem w warsztatach no i z samodzielną naprawą
Ale dziś została odkryta pewna ciekawostka. Mianowicie samochód trafił do zupełnie innego miejsca , w którym zajmują się regeneracją wałów. Panowie stwierdzili, że przy tym wale nic nie było zrobione.....A w poprzednim twierdzili, że wymieniali krzyżak i wyważali wał. I to by wyjaśniało zachowanie panów, do których wał trafił na ponowne wyważenie w ramach gwarancji. Nie przyjęli go! Bo stwierdzili, że jest nieoryginalna podpora. Ta sama, na której niby wcześniej wał wyważali, jakoś im to wtedy nie przeszkadzało. Skurw....y, na każdym kroku kantują. A wał był oddany przez warsztat, który trzymał auto poad 3 tygodnie. Zastanawiam się, co z tym zrobić....

Ale dziś została odkryta pewna ciekawostka. Mianowicie samochód trafił do zupełnie innego miejsca , w którym zajmują się regeneracją wałów. Panowie stwierdzili, że przy tym wale nic nie było zrobione.....A w poprzednim twierdzili, że wymieniali krzyżak i wyważali wał. I to by wyjaśniało zachowanie panów, do których wał trafił na ponowne wyważenie w ramach gwarancji. Nie przyjęli go! Bo stwierdzili, że jest nieoryginalna podpora. Ta sama, na której niby wcześniej wał wyważali, jakoś im to wtedy nie przeszkadzało. Skurw....y, na każdym kroku kantują. A wał był oddany przez warsztat, który trzymał auto poad 3 tygodnie. Zastanawiam się, co z tym zrobić....